Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεντάγωνο: Οι πρώην κρατούμενοι του Γκουαντάναμο εκδικούνται

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μερικοί κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν από το Γκουαντάναμο, είναι υπεύθυνοι για το θάνατο Αμερικανών, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο του αμερικανικού Πενταγώνου.

Ωστόσο, η διακυβέρνηση Ομπάμα εξακολουθεί να πιστεύει πως το κλείσιμο της αμφιλεγόμενης φυλακής εξυπηρετεί καλύτερα τα συμφέροντα των ΗΠΑ, κατά την τρέχουσα περίοδο.

Οι δηλώσεις του Πολ Λιούις ειδικού απεσταλμένου του αμερικανικού Πενταγώνου για το κλείσιμο των στρατιωτικών φυλακών στον Κόλπο του Γκουαντάναμο στην Κούβα, προκάλεσαν την οργή Γερουσιαστών του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος.

Οι Ρεπουμπλικάνοι υποστηρίζουν ότιη λειτουργία της αναφερόμενης φυλακής, μπορεί ν’ αποτρέψει αιματηρές τρομοκρατικές επιθέσεις, όπως αυτές που έγιναν προχθές στις Βρυξέλλες.

“Δυστυχώς υπάρχουν Αμερικανοί που πέθαναν εξαιτίας κρατουμένων στο Γκουαντάναμο,” δήλωσε ο Λιούις στην επιτροπή Εξωτερικών Θεμάτων της Βουλής των Αντιπροσώπων.

maxresdefault

Ωστόσο, δε γνωστοποίησε περισσότερα στοιχεία για τους θανάτους αυτούς. ‘ Είναι τραγικό όταν κάποιος πεθαίνει. Δε θέλουμε να πεθάνει κάποιος επειδή μεταφέρουμε κρατουμένους.

Από την άλλη μεριά, η σκέψη και η άποψη της παρούσας και της προηγούμενης διακυβέρνησης είναι ότι το Γκουαντάναμο, πρέπει να κλείσει,” τόνισε ο Λιούις στη διάρκεια φραστικού διαξιφισμού με τον εκπρόσωπο των Ρεπουμπλικάνων, Ντάνα Ροχραμπάτσερ.

the-road-to-guantanamo21

Τα μέλη του Κογκρέσου υποστηρίζουν ότι όσοι απελευθερωθούν από το Γκουαντάναμο θα επιστρέψουν στο πεδίο της μάχης.

Ο πρόεδρος Ομπάμα είχε δεσμευτεί προεκλογικά για το κλείσιμο του Γκουαντάναμο, ενώ η κατάσταση γίνεται δύσκολη καθώς η αμερικανική νομοθεσία απαγορεύει τη μεταγωγή κρατουμένων της αναφερόμενης φυλακής στο έδαφος των ΗΠΑ, ενώ τα αμερικανικά νομοθετικά σώματα θεωρείται απίθανο ότι θα άρουν τους περιορισμούς αυτούς, στη διάρκεια προεκλογικής περιόδου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Από την άλλη μεριά, οι επικριτές της αναφερόμενης φυλακής, τονίζουν ότι η κράτηση φυλακισμένων για χρόνια, χωρίς την απαγγελία κατηγοριών, καταστρατηγεί τις θεμελιακές αρχές δικαιοσύνης των ΗΠΑ, ενώ λειτουργεί ως εργαλείο στρατολόγησης για τις ακραίες ισλαμικές οργανώσεις, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή Αμερικανών στρατιωτών που έχουν αναπτυχθεί στα μέτωπα των πολεμικών συγκρούσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr