Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αλαλούμ στη Βουλγαρία από τρομοκρατική απειλή που “βλέπουν” οι ΗΠΑ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πρεσβεία των ΗΠΑ στη Βουλγαρία προειδοποίησε τους πολίτες της να αποφεύγουν το πολυσύχναστο δίκτυο μέσων μαζικής μεταφοράς στη βουλγαρική πρωτεύουσα, εξαιτίας μιας «πιθανής απειλής» κατά μιας αδιευκρίνιστης γραμμής λεωφορείου της Σόφιας.

«Η πρεσβεία των ΗΠΑ έχει λάβει πληροφορίες για μια πιθανή απειλή κατά μιας αδιευκρίνιστης γραμμής λεωφορείου ή γραμμές λεωφορείου κοντά στο Hotel Pliska», σημειώνει η πρεσβεία σε ανακοίνωσή της, η οποία αναρτήθηκε αργά χθες το βράδυ στο Facebook, με την προειδοποίηση προς τους πολίτες της να αποφεύγουν την περιοχή αυτή, μια από τις κύριες της Σόφιας.

Εκπρόσωπος της πρεσβείας επιβεβαίωσε την αυθεντικότητα της ανακοίνωσης αυτής, αλλά δεν διευκρίνισε περαιτέρω, σημειώνοντας ότι η πρεσβεία δεν σχολιάζει τρέχουσες έρευνες.

Η βουλγαρική κυβέρνηση απέρριψε την προειδοποίηση της αμερικανικής πρεσβείας προς τους πολίτες της να αποφεύγουν πολυσύχναστο κόμβο των μέσων μαζικής μεταφοράς στη βουλγαρική πρωτεύουσα, εξαιτίας μιας πιθανής απειλής κατά μιας αδιευκρίνιστης γραμμής λεωφορείου της Σόφιας, και σημείωσε ότι δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη απειλή.

Η προειδοποίηση αυτή έγινε δύο ημέρες μετά τις επιθέσεις καμικάζι του Ισλαμικού Κράτους με τουλάχιστον 31 νεκρούς στις Βρυξέλλες, όπου βρίσκονται οι έδρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ.

Ωστόσο η βουλγαρική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν υπάρχει καμία αξιόπιστη πληροφορία για την περιοχή αυτή, που είναι γνωστή ατύπως για χρόνια ως Hotel Pliska, και υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τους κατοίκους ή τους επισκέπτες.

Η Σόφια σημείωσε εξάλλου ότι η προειδοποίηση αυτή προέκυψε από μια προσωπική πικρία σε σχέση με μια ερωτική σχέση.

«Ο τρόπος που αποκάλυψαν οι Αμερικανοί διπλωμάτες την πληροφορία αυτή, την οποία εξασφάλισαν από τους Βούλγαρους συναδέλφους τους, είναι απολύτως απαράδεκτος και ακατάλληλος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.

«Θέλω να διαβεβαιώσω τους Βούλγαρους πολίτες ότι το κράτος διερευνά οποιαδήποτε ένδειξη για μια απειλή προς τους πολίτες και δεν θα απέκρυπτε κάτι τέτοιο από το κοινό αν υπήρχε ο παραμικρός κίνδυνος για τη ζωή και την υγεία», υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του.

Ο κόσμος έδειχνε να πηγαίνει στη δουλειά του κατά τα συνηθισμένα σήμερα το πρωί στην περιοχή, ενώ τα λεωφορεία ακολουθούσαν το συνηθισμένο πρόγραμμά τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr