ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Νέα Υόρκη, Τζιχαντιστές, Χίλαρι Κλίντον,


















































Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ
Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα
Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Καρυστιανού, Ράμμος και Φαραντούρης μιλάνε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
Πρ. Παυλόπουλος: «Η Τουρκία θέλει να καταπιεί την Κύπρο» - Βλέψεις σε Αιγαίο και Θράκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Μια καταγγελία-σοκ εξαπέλυσε ο πρώην δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ρούντι Τζιουλιάνι κατά της Χίλαρι Κλίντον: Κατηγόρησε την υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών, ότι ευθύνεται έμμεσα για την εμφάνιση του Ισλαμικού Κράτους.
Μιλώντας στην εκπομπή του γνωστού δημοσιογράφου του τηλεοπτικού δικτύου FOX, Μπιλ Ο Ρίλι, ο Τζιουλιάνι υποστήριξε ότι η Κλίντον «συνέβαλε στην δημιουργία του ISIS» και ότι «μπορεί να θεωρείται ιδρυτικό μέλος του ισλαμικού κράτους».
Η σφοδρή επίθεση που δέχτηκε η Χίλαρι Κλίντον συνεχίστηκε με τον Τζιουλιάνι να αναφέρει ότι για να καταπολεμηθεί το Ισλαμικό Κράτος θα απαιτούσε η κυβέρνηση να ενώσει όλες τις δυνάμεις για να το αντιμετωπίσει. «Η Χίλαρι είχε την ευκαιρία αυτή και δεν έκανε τίποτα», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Ερωτώμενος πως ακριβώς η Κλίντον συνέβαλε στη δημιουργία του ISIS, ο πρώην Δήμαρχος της Νέας Υόρκης υποστήριξε ότι η Κλίντον «ήταν μέρος μιας κυβέρνησης που άφησε το Ιράκ να το κυβερνά ο Μαλίκι, αναγκάζοντας τους Σιίτες να επιλέξουν και δεν παρενέβη στον πόλεμο στην Συρία όταν ήταν ακόμη καιρός».
Αυτά τα δυο γεγονότα στα οποία η Κλίντον είχε καθοριστικό ρόλο, ήταν και οι κύριες αιτίες κατά την άποψη του Τζιουλιάνι για τη δημιουργία του χαλιφάτου.
Σε επισήμανση του δημοσιογράφου ότι αυτές οι αποφάσεις δεν ήταν άμεση αρμοδιότητα της Secretary of State, θέση που κατείχε η Κλίντον στην κυβέρνηση Ομπάμα, και ότι αυτές αποτελούν κοινές πολιτικές που δεν θα μπορούσε απο μόνη της να αλλάξει, ο Τζιουλιάνι απάντησε: «αυτό θα προσπαθούσε να κάνει ο κάθε πατριώτης».























































