Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι τζιχαντιστές έσφαζαν στο αρχαίο θέατρο της Παλμύρας! (βίντεο)

Οι τζιχαντιστές έσφαζαν στο αρχαίο θέατρο της Παλμύρας! (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποτροπιασμό προκαλούν οι πρώτες εικόνες- έχουν καταγραφεί από ρωσικά drone- από το αρχαίο θέατρο της Παλμύρας, όπου εμφανίζονται μεγάλες κηλίδες αίματος.

Όσοι γνωρίζουν πρόσωπα και καταστάσεις εκτιμούν πως οι κηλίδες προήλθαν από τις συνεχείς ομαδικές εκτελέσεις εντός του αρχαίου θεάτρου από άνδρες του ISIS.

Στην Παλμύρα, από τους 70.000 κατοίκους της πόλης, παρέμειναν και μετά την κατάληψή της από τους μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, 15.000 κάτοικοι, οι οποίοι έζησαν 10 μήνες υπό το καθεστώς τρόμου του Ισλαμικού Κράτους.

Τον Αύγουστο του 2015 άνδρες του ISIS αποκεφάλισαν τον 81χρονο αρχαιολόγο Χάλεντ Άσαντ (Khaled Asaad), επικεφαλής της αρχαιολογικής υπηρεσίας και υπεύθυνο για την διάσωση των μνημείων της πόλης.

Τον ίδιο μήνα, οι τζιχαντιστές ανατίναξαν δύο αρχαίους ναούς, του Βήλου και του Βάαλ Σαμίν που θεωρούνταν πολιτιστικά ορόσημα επί 2.000 χρόνια.

Οι συριακές αρχές θα προσπαθήσουν να αποκαταστήσουν τους ναούς, τα ταφικά μνημεία και την Αψίδα του Θριάμβου που επίσης καταστράφηκαν.

«Θα τα ξαναχτίσουμε με τις πέτρες που απέμειναν, με τις κολόνες που απέμειναν. Θα ξαναζωντανέψουμε την Παλμύρα», είχε διαβεβαιώσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ

Νέα Στρατηγική Πολέμου του Ισραήλ: Προληπτική Άμυνα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr