Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φιντέλ Κάστρο: Δεν θέλουμε οι ΗΠΑ να μας χαρίσουν τίποτε απολύτως

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Φιντέλ Κάστρο, ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης, σχολίασε με άρθρο του την επίσκεψη Ομπάμα στην Αβάνα και έστειλε το μήνυμα στον Αμερικανό Πρόεδρο “να μην αναπτύσσει θεωρίες για την εσωτερική πολιτική της Κούβας”.

Ο Φιντέλ Κάστρο αποφάσισε να απαντήσει στον Ομπάμα όταν εκείνος δήλωσε πως “Οι χώρες μας (ΗΠΑ και Κούβα) έζησαν ιστορικά σε ένα νέο κόσμο κατακτημένο από Ευρωπαίους” και πως η Κούβα “δημιουργήθηκε με τη βοήθεια σκλάβων από την Αφρική όπως και οι ΗΠΑ, συνεπώς έχουμε τις ίδιες ρίζες από σκλάβους και σκλάβες”.

“Ο Ομπάμα δεν είπε όμως ότι η Κουβανική Επανάσταση κατάργησε τους σκλάβους που υπήρχαν επί της δικτατορίας του αμερικανόφιλου Μπατίστα, ούτε ότι οι τέως σκλάβοι απέκτησαν μισθό και σύνταξη με την Επανάσταση μας”, έγραψε ο Κάστρο.

Στο άρθρο του ο Φιντέλ θυμάται όλα τα τραγικά γεγονότα που έζησε η Κούβα το 1961: “όταν μισθοφόροι από τις ΗΠΑ επιτέθηκαν στον Κόλπο των Χοίρων προκειμένου να ανατρέψουν την Επανάσταση μας. Ουδείς θα μπορέσει ποτέ να δικαιολογήσει εκείνη την απρόκλητη επίθεση που άφησε μεγάλες απώλειες σε Κουβανούς παρά τη νίκη μας” αναφέρει.

Ο ιστορικός ηγέτης της Κουβανικής Επανάστασης έκανε αναφορά επίσης σε μια φράση του Ομπάμα που έλεγε: “Κοιτάμε στο μέλλον, μαζί, ένα μέλλον ελπίδας”. “Κάθε ένας από εμάς κινδύνεψε να πάθει έμφραγμα ακούγοντας αυτά τα λόγια”, γράφει ο Φιντέλ, ενθυμούμενος τις τρομοκρατικές ενέργειες που οργανώθηκαν από τις ΗΠΑ και έχουν αφήσει αυτά τα πενήντα χρόνια και πλέον πάνω από 3.000 νεκρούς Κουβανούς, όπως αναφέρει, ενώ έκανε αναφορά και στο εμπάργκο που έχουν επιβάλλει οι Ηνωμένες Πολιτείες για πάνω από πενήντα χρόνια.

Το γεγονός αυτό οδήγησε την Κούβα να δημιουργήσει το καλύτερο σύστημα υγείας στον κόσμο σύμφωνα με τον ΟΗΕ, καθώς ο αποκλεισμός που επέβαλαν οι ΗΠΑ δεν επέτρεπε στην Αβάνα να εισάγει ούτε ασπιρίνη, συνεπώς “έπρεπε να τα δημιουργήσουμε εμείς” (τα φάρμακα) αναφέρει ο Φιντέλ.

Ο Φιντέλ Κάστρο θυμάται ακόμη στο άρθρο του τα θύματα “των επιθέσεων από μισθοφόρους στα λιμάνια μας, τη βόμβα στο Κουβανικό αεροπλάνο – την πτήση 455 στην οποία σκοτώθηκαν 73 άνθρωποι – με δυναμίτη C4 από τον Λουίς Ποσάδα Καρίλες της CIA και τόσες άλλες επιθέσεις ενώ στο έδαφος των ΗΠΑ δεν έχει καταγραφεί ιστορικά ούτε ένα τρομοκρατικό χτύπημα οργανωμένο από την Κούβα”.

“Δεν θέλουμε η αυτοκρατορία να μας χαρίσει τίποτε” καταλήγει ο Φιντέλ “Είμαστε ικανοί να παράγουμε εμείς οι ίδιοι αυτά που χρειαζόμαστε να καταναλώσουμε με τις προσπάθειες και την ευφυΐα του λαού μας”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr