Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στις φλόγες δύο ουρανοξύστες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε το βράδυ της Δευτέρας σε δύο ουρανοξύστες με κατοικίες στο Αϊμάν, κοντά στο Ντουμπάι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε σε έναν από τους 12 ουρανοξύστες του συγκροτήματος «Ajman One» και επεκτάθηκε σε δεύτερο ουρανοξύστη, σύμφωνα με τις εφημερίδες Gulf News και Al-Bayan.

Φλόγες τύλιξαν τις προσόψεις των κτιρίων και η πυρκαγιά εξαπλώθηκε γρήγορα, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. Σύμφωνα με την αστυνομία του εμιράτου Αϊμάν, μια έγκυος νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα, ενώ πέντε ελαφρά τραυματίες δέχθηκαν επί τόπου τις πρώτες βοήθειες.

«Όλος ο κόσμος απομακρύνθηκε, είναι όλοι καλά», δήλωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας Σουλτάν μπεν Αμπντάλα αλ-Νουάιμι και πρόσθεσε ότι τα αίτια της καταστροφής θα διαπιστωθούν από την έρευνα.

Η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Αϊμάν ανακοίνωσε σήμερα μέσω Twitter ότι οι ομάδες της έθεσαν υπό έλεγχο τη φωτιά. Κάτοικος δήλωσε ότι η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή, κοντά στα παράλια του Κόλπου, ενισχύθηκε από ισχυρούς ανέμους.

Το Αϊμάν είναι ένα από επτά μέλη της ομοσπονδίας των ΗΑΕ.

Μεγάλες πυρκαγιές έπληξαν πρόσφατα ουρανοξύστες στα Εμιράτα και αυτή είναι τουλάχιστον η τέταρτη που μαίνεται τα τελευταία τρία χρόνια. Η μεγαλύτερη ήταν εκείνη που είχε ξεσπάσει τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς φέτος σε πολυτελές ξενοδοχείο του Ντουμπάι, κοντά στον υψηλότερο ουρανοξύστη του κόσμου, το Μπουρτζ Χαλίφα. Η φωτιά είχε προκαλέσει τον τραυματισμό 16 ανθρώπων.

Τον Φεβρουάριο του 2015 φωτιά είχε τυλίξει τους τελευταίους ορόφους ενός από τους υψηλότερους ουρανοξύστες του Ντουμπάι, του Torch Tower, με αποτέλεσμα εκατοντάδες ένοικοι των διαμερισμάτων να εγκαταλείψουν τις εστίες τους χωρίς και εκεί να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες.

Σε ορισμένες από τις περιπτώσεις αυτές, ειδικοί αναφέρουν ότι η ταχύτητα με την οποία εξαπλώνονται οι φωτιές μπορεί να οφείλεται στη χρήση εύφλεκτων υλικών στην επίστρωση των εξωτερικών τοίχων των κτιρίων για διακόσμηση ή μόνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μάτι-Τέμπη, «βδέλλες» και «ύαινες» – Ισοζύγιο της ντροπής

Ελλάδα-ΗΑΕ: Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στο τραπέζι Μητσοτάκη και του υπουργού Βιομηχανίας των Εμιράτων

Νέο ιατρικό ανακοινωθέν: Εξαιρετικά κρίσιμο 48ωρο για τον Μανώλη Μαυρομμάτη και τη σύζυγο του

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και Τουρκία συνεργάζονται για βόμβες σε ντρόουν

Ύποπτα για μεταφορά ρωσικού πετρελαίου τα τάνκερ με σημαία Καμερούν – Τα Εμιράτα δεν τα θέλουν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr