Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεντάγωνο: Ο Μπαγκντάντι δεν θα τη γλιτώσει – Είτε με πύραυλο, είτε σε κελί!

Πεντάγωνο: Ο Μπαγκντάντι δεν θα τη γλιτώσει – Είτε με πύραυλο, είτε σε κελί!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι ο Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγντάντι, ο αυτοανακηρυγμένος “χαλίφης” της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στο τέλος «θα πληρώσει για τα εγκλήματά του», την ώρα που ο αμερικανικός στρατός συνεχίζει εντατικά την έρευνα για τον εντοπισμό των υψηλόβαθμων στελεχών της τρομοκρατικής οργάνωσης.

«Θα τον κυνηγήσουμε και θα τον βρούμε», δήλωσε ο συνταγματάρχης Στιβ Γουόρεν, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

«Ακριβώς όπως βρήκαμε τον μέντορά του, Αμπού Μούσαμπ Αλ Ζαρκάουϊ και τον σκοτώσαμε. Ακριβώς όπως βρήκαμε τον Οσάμα Μπιν Λάντεν και τον σκοτώσαμε. Θα βρούμε τον Αλ Μπαγντάντι και θα πληρώσει για τα εγκλήματά του», είπε.

Ο υπό τις ΗΠΑ Διεθνής Συνασπισμός έχει εξαπολύσει τους τελευταίους μήνες επιχείριση εξολόθρευσης των υψηλόβαθμων στελεχών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στη Συρία.

Κυρίως με αεροπορικές επιδρομές, αλλά και με άλλους τρόπους, ο ένας πίσω από τον άλλο οι οπλαρχηγοί των τζιχαντιστών σκοτώνονται.

Μεταξύ των νεκρών ηγετικών στελεχών των τζιχαντιστών είναι και ο δεύτερος στην ιεραρχία της οργάνωσης, Άμπντελ Ραχμάν Αλ Καντούλι.

«Δεν ξέρω αν η δικαιοσύνη θα απονεμηθεί με τη μορφή ενός πυραύλου Hellfire ή ενός σκοτεινού κελιού φυλακής σε κάποιο μέρος, αλλά μια μέρα θα πληρώσει για τα εγκλήματά του», πρόσθεσε ο συνταγματάρχης Γουόρεν.

Οι ΗΠΑ είχαν προσφέρει αμοιβή επτά εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στον εντοπισμό του Αλ Καντούλι, τον οποίο έβλεπαν ως πιθανό διάδοχο τον Αλ Μπαγντάντι, για τον οποίο προσφέρουν αμοιβή 10 εκατομμύρια δολάρια.

Ο Αλ Μπαγντάντι, εξήγησε ο συνταγματάρχης Γουόρεν, μοιράζει τον χρόνο του ανάμεσα στο Ιράκ και τη Συρία, όπου το Ισλαμικό Κράτος κατέκτησε μεγάλες περιοχές το 2014.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Άστον Κάρτερ δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι ο συνασπισμός εξαλείφει συστηματικά τους διοικητές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι ΗΠΑ είχαν ανακοινώσει στις αρχές Μαρτίου ότι πιθανόν σκότωσαν σε βομβαρδισμό τον «υπουργό Άμυνας» του Ισλαμικού Κράτους Όμαρ Αλ Σισάνι, δηλαδή «Όμαρ ο Τσετσένος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr