Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Εμφύλιος” στη Βρετανία για την καμπάνια υπέρ της παραμονής στην ΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακόμα μία αντιπαράθεση έχει ξεσπάσει στη Βρετανία μεταξύ των δύο στρατοπέδων υπέρ και κατά του Brexit, μετά από την απόφαση της κυβέρνησης να δαπανήσει 9,3 εκατομμύρια λίρες για να στείλει σε κάθε ένα από τα βρετανικά νοικοκυριά φυλλάδιο με τα επιχειρήματα υπέρ της παραμονής στην Ε.Ε.

Οι υποστηρικτές του Brexit κάνουν λόγο για άσκοπη δαπάνη, ενώ η Ντάουνινγκ Στριτ απαντά πως η κίνηση υπαγορεύεται από το αίτημα του κοινού να πληροφορηθεί τα «δεδομένα» γύρω από το θέμα.

Οι Βρετανοί θα προσέλθουν στην κάλπη στις 23 Ιουνίου για να αποφασίσουν με δημοψήφισμα αν θέλουν η χώρα τους να παραμείνει ή όχι μέλος της Ε.Ε. Υπέρ της παραμονής στην ενωμένη Ευρώπη έχει ταχθεί ο πρωθυπουργός Κάμερον και κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής του, ενώ υπέρ του λεγόμενου Brexit βρίσκονται αρκετά μέλη του υπουργικού συμβουλίου και βουλευτές των Συντηρητικών.

Το 16σέλιδο φυλλάδιο επισημαίνει το «ειδικό στάτους» της Βρετανίας στην Ε.Ε. και χαρακτηρίζει το δημοψήφισμα ως «απόφαση που λαμβάνεται μία φορά σε κάθε γενιά». Η απόφαση αυτή, σημειώνεται, θα επηρεάσει την οικονομία, την εθνική ασφάλεια και το κόστος διαβίωσης στη χώρα.

Οι πολίτες προτρέπονται με το φυλλάδιο να ακολουθήσουν «ένα ξεκάθαρο μονοπάτι προς το μέλλον, σε αντίθεση με την αβεβαιότητα της εξόδου». Όπως συμπληρώνεται, «η κυβέρνηση πιστεύει ότι είναι προς το καλύτερο συμφέρον του Ηνωμένου Βασιλείου να παραμείνει στην Ε.Ε».

Υπουργοί της κυβέρνησης υποστηρίζουν ότι μετά από ανεξάρτητες σφυγμομετρήσεις προέκυψε πως το 85% των πολιτών θέλουν περισσότερες πληροφορίες από την κυβέρνηση ώστε να καταλήξουν σε μία ενσυνείδητη απόφαση.

Ωστόσο, ο Συντηρητικός βουλευτής Πίτερ Μπόουν, ιδρυτής της εκστρατείας Grassroots Out, μίας εκ των τριών εκστρατειών υπέρ του Brexit, χαρακτήρισε το φυλλάδιο «έναν εξωφρενικό τρόπο να δαπανηθούν τα χρήματα των σκληρά εργαζομένων φορολογούμενων».

Επίσης, ο βουλευτής των Εργατικών Γκρέιαμ Στρίνγκερ από την εκστρατεία Leave δήλωσε πως το φυλλάδιο δίνει μόνο μία μερική εικόνα επί του ζητήματος και δεν παρουσιάζει «δεδομένα» όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση. Πρόσθεσε δε ότι οι υποστηρικτές της εξόδου της Βρετανίας από την Ε.Ε. έχουν όριο 7 εκατομμυρίων λιρών στις δαπάνες για την εκστρατεία τους. «Δεν είναι παράνομο, αλλά είναι άδικο. Το φυλλάδιο μόνο κοστίζει περισσότερο από το σύνολο των επιτρεπόμενων δαπανών της εκστρατείας υπέρ της εξόδου» είπε ο κ. Στρίνγκερ.

Η κυβέρνηση αντέτεινε ότι και οι δύο πλευρές θα λάβουν χρηματοδότηση για την έκδοση φυλλαδίων για όλους τους ψηφοφόρους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βρετανία: Προβάδισμα 30 μονάδων έχουν οι Εργατικοί έναντι των Συντηρητικών του Ρίσι Σούνακ

Το Λονδίνο θα απελάσει Ρώσο στρατιωτικό – Η Μόσχα προειδοποιεί για αντίποινα

Βασιλιάς Κάρολος: «Πόρτα» στον γιο του πρίγκιπα Χάρι – Δεν θα τον δει γιατί είναι… πολύ απασχολημένος

Ρωσία: Αυτό είναι το νέο οικονομικό «όπλο» της απέναντι στην Ευρώπη

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr