Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Το Κίεβο ετοιμάζει προβοκάτσια για να δυσφημίσει Ρώσους και Ρωσόφωνους”

“Το Κίεβο ετοιμάζει προβοκάτσια για να δυσφημίσει Ρώσους και Ρωσόφωνους”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η αυτοαποκαλούμενη κυβέρνηση του Κιέβου προετοιμάζει προβοκάτσιες στην ανατολική Ουκρανία, στα σύνορα με τη Ρωσία, ώστε να δυσφημίσει το λαϊκό ξεσηκωμό, είπε ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας. Η πληροφορία επιβεβαιώνεται κι από πηγές μέσα στο Υπουργείο.

“Σύμφωνα με την πληροφόρησή μας, στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας έχουν σχεδιαστεί προβοκάτσιες κοντά στα σύνορα ώστε να δυσφημιστεί το στρατιωτικό προσωπικό της Ρωσικής Ομοσπονδίας”, είπε ο Βιτάλι Ζαχαρτσένκο κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου την Κυριακή που έδωσε με τον ανατραπέντα Πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς.

Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών κάλεσε όλες τις δυνάμεις ασφαλείας της Ουκρανίας να μην υπακούσουν στις εντολές από το Κίεβο, υπενθυμίζοντάς τους ότι τέτοιες πράξεις είναι παράνομες, από ένα παράνομο καθεστώς που προέκυψε από πραξικόπημα.

Οι πληροφορίες για τις προβοκάτσιες που ετοιμάζει το Κίεβο επιβεβαιώθηκαν από πηγές μέσα στο Ουκρανικό Υπουργείο Εσωτερικών που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

“Οι αρχές στο Κίεβο προετοιμάζουν μια μεγάλη προβοκάτσια, με στόχο να δυσφημίσουν τους κατοίκους του Ντονέτσκ και του Λουγκάντσκ, περιοχές που έχουν διακηρύξει τη διενέργεια δημοψηφίσματος και ομοσπονδιοποίησης της χώρας”, είπε η πηγή στο πρακτορείο Ria Novosti.

Η ίδια πηγή επεσήμανε ότι “έχει φτάσει εντολή στις διοικήσεις των μεραρχιών του Υπουργείου Εσωτερικών Υποθέσεων και του ουκρανικού στρατού που έχει αναπτυχθεί στα περίχωρα του Ντονέτσκ, να χρησιμοποιηθούν μαχητές από τον Δεξιό Τομέα που θα παριστάνουν τους ρωσόφιλους για να πραγματοποιήσουν προβοκατόρικες επιθέσεις σε αυτές τις μονάδες”.

Μια άλλη πηγή μέσα από το Υπουργείο είπε στο πρακτορείο Itar-Tass ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες του, μετά τις προβοκατόρικες επιθέσεις, θα συλλεχθούν από το πεδίο της μάχης “στοιχεία” που θα μεταφερθούν στο Κίεβο, ώστε οι εκεί αρχές να τα χρησιμοποιήσουν για να καταλογίσουν τις ευθύνες των επιθέσεων στους ρωσόφιλους.

Εν τω μεταξύ αρκετοί στρατιωτικοί διοικητές, φοβούμενοι ότι αποθέματα όπλων και πυρομαχικών στην περιοχή θα πέσουν στα λάθος χέρια, τα μεταφέρουν σε πιο ασφαλείς περιοχές.

Να σημειώσουμε ότι ο μεταβατικός πρόεδρος της Ουκρανίας Αλεξάντρ Τουρτσίνοφ είπε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα την Κυριακή ότι θα γίνει μεγάλης κλίμακας επιχείρηση, με την εμπλοκή και του ουκρανικού στρατού, εκτός εάν μέχρι τις 09.00 το πρωί της Δευτέρας οι ρωσόφιλοι πολιτοφύλακες αφήσουν τα όπλα τους και εγκαταλείψουν τα δημόσια κτίρια που έχουν καταλάβει.

Οι Ουκρανικές Αρχές προσπάθησαν ήδη την Κυριακή να ξεκινήσουν την “αντιτρομοκρατική”, όπως την ονομάζουν, επιχείρηση που είχαν εξαγγείλει, στην πόλη του Σλοβιάντσκ στην επικράτεια του Ντονέτσκ.

Οι μαυροφορεμένοι στρατιώτες τους όμως, που υποστηρίζονταν από τεθωρακισμένα οχήματα και αρκετά ελικόπτερα, μόλις πλησίασαν τα μπλόκα και οδοφράγματα των κατοίκων, δέχτηκαν αντίσταση, έγιναν μάχες και είχαμε και τους πρώτους νεκρούς. Επίσης, είναι σχεδόν βέβαιο, ότι ανάμεσα στα στρατεύματα που πολιορκούν το Σλαβιάντσκ είναι και παραστρατιωτικοί ακροδεξιοί ναζί του Δεξιού Τομέα, οι οποίοι μάχονται για την ακεραιότητα της Ουκρανίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr