ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Ναρκοπέδια, Παλμύρα, Ρωσία, Σεργκέι Σόιγκου, Συρία, Τζιχαντιστές, Χομς (Έμεσα),


















































«Φούσκα» η Συμφωνία της Μέκκας - Η Σαουδική Αραβία δέχεται επίθεση από τους Χούτι κι ο Ερντογάν... «κοιτάει» - Το
Υπόθεση Μαζωνάκη: Ο γιατρός του Κολωνακίου δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε απεργία πείνας - Η σύζυγός του έκλαιγε γοερά πεσμένη
Γερμανία: 55χρονη τρανς αστυνομικός κατηγορείται ότι βίασε 14χρονη
Οι επιθέσεις των Χούτι φτάνουν στη Μέκκα, εκθέτοντας τα όρια του αμυντικού συμφώνου της Σαουδικής Αραβίας με την Τουρκία και
Οι Αμερικανοί «επέτρεψαν» στους Χούτι να επιτεθούν στη Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου ανακοίνωσε την Τρίτη ότι το ρωσικό Μηχανικό εξουδετέρωσε και αφόπλισε 2.987 εκρηκτικούς μηχανισμούς, βόμβες και νάρκες που είχε τοποθετήσει το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Παλμύρα και ότι εκκαθάρισε μια έκταση 450 στρεμμάτων.
“Ξεκινώντας την 1η Απριλίου, περισσότερα από 30 χιλιόμετρα οδικών δικτύων και περισσότερα από 450 στρέμματα γης αποναρκοθετήθηκαν, 2.987 εκρηκτικοί μηχανισμοί εκθάφτηκαν”, είπε ο Σόιγκου σε τηλεδιάσκεψη με το Γενικό Επιτελείο των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων στο Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων.
Σημείωσε ότι η εκκαθάριση του αρχαιολογικού και ιστορικού χώρου της Παλμύρας από νάρκες και εκρηκτικούς μηχανισμούς πραγματοποιήθηκε από μέλη του ρωσικού σώματος μηχανικού.
“Το προσωπικό που διεξήγαγε την αναγνώριση και την εκκαθάριση των εκρηκτικών χρησιμοποίησε υψηλής τεχνολογίας ρομποτικά εργαλεία”, είπε ο Σόιγκου.
Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις έστησαν και ένα νοσοκομείο εκστρατείας στην Παλμύρα.
“Είναι εξοπλισμένο με τα πιο εξελιγμένα ιατρικά μηχανήματα και έχει αυτονομία 30 ημερών. Εάν υπάρξει ανάγκη τόσο ο συριακός στρατός όσο και οι κάτοικοι της πόλης που επιστρέφουν στα σπίτια τους μπορούν να απευθυνθούν εκεί για ιατρική φροντίδα”, είπε ο Σόιγκου.























































