ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τούνελ της Χαμάς που συνέδεε Γάζα – Ισραήλ κατέστρεψε ο ισραηλινός στρατός

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε μια νέα σήραγγα η οποία κατασκευάστηκε από μαχητές της Χαμάς και εκτείνεται πολλές εκατοντάδες μέτρα από τη Λωρίδα της Γάζας μέσα στο έδαφος του Ισραήλ.

«Εξουδετερώσαμε τη σήραγγα στο ισραηλινό έδαφος, καθιστώντας την μη χρησιμοποιήσιμη για διείσδυση ισλαμιστών της Χαμάς», δήλωσε ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, σε τηλεδιάσκεψη με ξένους δημοσιογράφους.

Η Χαμάς, παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση που ελέγχει τη λωρίδα της Γάζας, δεν σχολίασε άμεσα την είδηση.

Ο αντισυνταγματάρχης Λέρνερ είπε ότι η σήραγγα είναι η πρώτη που ανακαλύπτεται μέσα στο ισραηλινό έδαφος μετά τον πόλεμο που διεξήγαγε ο ισραηλινός στρατός στη Λωρίδα της Γάζας το 2014. Στη διάρκεια αυτού του πολέμου, που κράτησε επτά εβδομάδες, μαχητές της Χαμάς χρησιμοποίησαν σήραγγες για να διεισδύσουν στο Ισραήλ σε τέσσερις περιπτώσεις, σκοτώνοντας 12 στρατιώτες.

Το Ισραήλ δήλωσε ότι κατέστρεψε 32 σήραγγες στη διάρκεια του πολέμου της Γάζας και ότι αναπτύσσει τεχνολογία για να αντιμετωπίσει τις προσπάθειες της Χαμάς να ξανακτίσει το δίκτυό της.

«Αυτή είναι μια νέα σήραγγα. Έχει μήκος εκατοντάδες μέτρα. Βρίσκεται κοντά στην περιοχή των συνόρων», είπε ο κ. Λέρνερ. «Δεν αναφερόμαστε στην ειδική τεχνολογία που οδήγησε στην ανακάλυψή της. Αλλά θα έλεγα ότι ήταν ένας συνδυασμός τεχνολογίας, πληροφοριών μυστικών υπηρεσιών, μηχανολογικής υποστήριξης και εργασίας επί του πεδίου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα Εμιράτα (ΗΑΕ) διέψευσαν «μυστική επίσκεψη» Νετανιάχου ή ισραηλινής στρατιωτικής αντιπροσωπείας

Ο Τραμπ στην Κίνα για μια σύνοδο κορυφής με τον Σι Τζινπίνγκ – Τι θα συζητήσουν

WSJ: Μυστικές επισκέψεις του αρχηγού της Μοσάντ στα Εμιράτα (ΗΑΕ) κατά τον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν

Η μάχη για τη Βηρυτό: Η Χεζμπολάχ σχεδιάζει βίαιη κατάληψη της λιβανέζικης πρωτεύουσας

Εκλογές τον Σεπτέμβριο στο Ισραήλ; Η θρησκευτική κρίση που απειλεί με κατάρρευση την κυβέρνηση Νετανιάχου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr