ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Europol: Τινάζεται στον αέρα η βρετανική ασφάλεια από ένα Brexit

Europol: Τινάζεται στον αέρα η βρετανική ασφάλεια από ένα Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα ενδεχόμενο Brexit θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου, υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Reuters o επικεφαλής της Europol, Rob Wainwright, καθώς η συνεργασία μεταξύ βρετανικών και ευρωπαϊκών αρχών παρέχουν σίγουρα έναν προστατευτικό μανδύα για το νησί.

«Αν θέσεις σε κίνδυνο οποιοδήποτε μέρος του πλαισίου για διεθνή αστυνομική συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών, που η Βρετανία σήμερα βασίζεται σε αυτό, τότε σαφώς υπάρχει η πιθανότητα συνεπειών.
Νομίζω ότι πράγματι υπάρχουν ορισμένες πολύ σοβαρές συνέπειες.

Αν δεχτούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει ένα μεγάλο μερίδιο της ασφάλειάς μας, τότε η συζήτηση στρέφεται στο πώς μπορούμε να αμβλύνουμε αυτή την πιθανή απώλεια, έτσι ώστε να γίνει μια άσκηση περιορισμού των ζημιών», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Wainwright.

Τον τελευταίο λόγο ωστόσο θα έχουν οι Βρετανοί πολίτες, οι οποίοι στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, θα αποφασίσουν οι ίδιοι για την τύχη της χώρας τους στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνάντηση Φαραντούρη-Μετσόλα για τα ελληνικά εθνικά θέματα και την τουρκική επιθετικότητα

ΣΕΑΑ: Ένα στα δύο εισαγόμενα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την ΕΕ έχουν «γυρισμένα» χιλιόμετρα

Ο Νίκος Δένδιας έθεσε στον Ουκρανό Υπ. Άμυνας το ζήτημα της ανέλκυσης ουκρανικού θαλάσσιου drone στην Ελλάδα

Νίκος Δένδιας: Το drone στη Λευκάδα «έχουμε πλέον βεβαιότητα ότι είναι ουκρανικό» – «…εξαιρετικά σοβαρό ζήτημα»

Το Ιράν απείλησε Γαλλία και Βρετανία αν στείλουν πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ – Τι απάντησαν Βρετανοί και Γάλλοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr