ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Europol: Τινάζεται στον αέρα η βρετανική ασφάλεια από ένα Brexit

Europol: Τινάζεται στον αέρα η βρετανική ασφάλεια από ένα Brexit
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένα ενδεχόμενο Brexit θα θέσει σε άμεσο κίνδυνο την ασφάλεια του Ηνωμένου Βασιλείου, υποστήριξε σε δηλώσεις του στο Reuters o επικεφαλής της Europol, Rob Wainwright, καθώς η συνεργασία μεταξύ βρετανικών και ευρωπαϊκών αρχών παρέχουν σίγουρα έναν προστατευτικό μανδύα για το νησί.

«Αν θέσεις σε κίνδυνο οποιοδήποτε μέρος του πλαισίου για διεθνή αστυνομική συνεργασία και ανταλλαγή πληροφοριών, που η Βρετανία σήμερα βασίζεται σε αυτό, τότε σαφώς υπάρχει η πιθανότητα συνεπειών.
Νομίζω ότι πράγματι υπάρχουν ορισμένες πολύ σοβαρές συνέπειες.

Αν δεχτούμε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει ένα μεγάλο μερίδιο της ασφάλειάς μας, τότε η συζήτηση στρέφεται στο πώς μπορούμε να αμβλύνουμε αυτή την πιθανή απώλεια, έτσι ώστε να γίνει μια άσκηση περιορισμού των ζημιών», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο Wainwright.

Τον τελευταίο λόγο ωστόσο θα έχουν οι Βρετανοί πολίτες, οι οποίοι στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, θα αποφασίσουν οι ίδιοι για την τύχη της χώρας τους στην Ευρώπη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Άκυρο και ανυπόστατο» το τουρκολιβυκό μνημόνιο – Κοινή δήλωση Ελλάδας, Αιγύπτου, Κύπρου, Μπαχρέιν, ΗΑΕ και ΕΕ

Ο Νίκος Δένδιας δέχτηκε στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τον νέο Πρεσβευτή της Βρετανίας

Λάβρος ο Καραμανλής για τουρκολυβικό, ελληνοτουρκικά και την όξυνση των ανισοτήτων

Ούτε ΝΑΤΟ ούτε ΕΕ για την Ουκρανία και ευνοϊκοί όροι για τη Ρωσία σύμφωνα με νέο αμερικανικό σχέδιο

Γιούρι Ουσακόφ: Η Ευρώπη θα πρέπει να συμπεριληφθεί στις ειρηνευτικές συνομιλίες για την Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr