Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αράβισσα δημοσιογράφος τα “χώνει”: “Ποιο είναι το καλό Ισλάμ;” (βίντεο)

Αράβισσα δημοσιογράφος τα “χώνει”: “Ποιο είναι το καλό Ισλάμ;” (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η δημοσιογράφος και τηλεπαρουσιάστρια Ναντίν Αλ Μπουνταΐρ (Nadine Al Budair) από τη Σαουδική Αραβία σε τηλεοπτικό της σχόλιο επέκρινε τους “υποκριτές” που ισχυρίζονται ότι οι τρομοκράτες τζιχαντιστές “δεν αντιπροσωπεύουν το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους”.

“Μετά τις αποτρόπαιες βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, είναι η ώρα για όλους μας να αισθανθούμε ντροπή και να πάψουμε να συμπεριφερόμαστε λες και οι τρομοκράτες είναι η εξαίρεση”, είπε μιλώντας από τον τηλεοπτικό σταθμό Rotana Khalijiyah TV.

Η γνωστή στον αραβικό κόσμο δημοσιογράφος, είπε:

“Όποτε οι τρομοκράτες σφαγιάζουν ειρηνικούς πολίτες, οι εξυπνάκηδες και οι υποκριτές συναγωνίζονται ο ένας τον άλλον για να πούνε ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν αντιπροσωπεύουν το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους. Ίσως ένας από αυτούς θα μπορούσε να μας πει ποιος εκπροσωπεί το Ισλάμ και τους μουσουλμάνους.

Είμαστε μάρτυρες ανθρώπων που συναγωνίζονται στην προσπάθεια ποιος θα είναι ο πρώτος που θα αποδείξει ότι όσα συμβαίνουν δεν έχουν να κάνουν με τους μουσουλμάνους, ότι οι τρομοκράτες είναι ληστές των δρόμων και άστεγοι αλκοολικοί και ναρκομανείς. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο αριθμός των αστέγων στην Ευρώπη είναι πολύ υψηλός. Κοιμούνται στους δρόμους και επαιτούν για ελεημοσύνη, αλλά δεν περιμένουμε αυτοί οι τοξικομανείς ή εγκληματίες ούτε να το διανοηθούν να έρθουν εδώ και να ανατινάξουν ένα τζαμί σε πόλη μας. Εμείς είμαστε που ανατιναζόμαστε. Εμείς είμαστε που ανατινάζουμε τους άλλους.

(…) Αυτοί οι δράστες δεν αναδύθηκαν από το περιβάλλον μας; Οι οικογένειες τους δεν ανήκουν στην κοινωνία μας; Δεν γνωρίζετε όλοι κάποιον, από την πόλη σας, έναν γείτονα, κάποιον από τον δρόμο σας, ένα συγγενή, έναν ανιψιό, έναν εγγονό, έναν πατέρα ή ακόμα και μια μητέρα, που πήγε στη Συρία ή στο Ιράκ για να διεξάγει ιερό πόλεμο [τζιχάντ];.

Μετά τις αποτρόπαιες βομβιστικές επιθέσεις στις Βρυξέλλες, είναι ώρα για όλους μας να νιώσουμε ντροπή και να πάψουμε να συμπεριφερόμαστε λες και οι τρομοκράτες είναι η εξαίρεση. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι είναι παρόντες παντού, ότι η εθνικότητά τους είναι αραβική, και ότι είναι προσκολλημένοι στη θρησκεία του Ισλάμ. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι εμείς είμαστε που τους “γεννήσαμε”, που τους κάναμε να αποστηθίσουν τις διδασκαλίες όλων των σαλαφιστικών βιβλίων. Πρέπει να παραδεχτούμε ότι στα σχολεία και στα πανεπιστήμιά μας τους διδάξαμε ότι οι άλλοι είναι άπιστοι.

Πρέπει να παραδεχτούμε ότι όλοι μας -οι διαφορετικές μας σέχτες και ομολογίες, σουνίτες και σιίτες- εμμένουμε σε ένα σχολείο και μόνο σε ένα σχολείο: σε εκείνο που “παγώνει το μυαλό”. Μην ρωτάς! Μην σκέφτεσαι! Μην αντιστέκεσαι σε εντολές. Καλωσήλθατε στην αραβική Μασρίκ [Μασρίκ = Μέση Ανατολή].

Πρέπει να ομολογήσουμε ότι είναι η θρησκευτική μας ανατροφή που οδήγησε αυτούς τους νέους μακριά από το Κοράνι και τους έριξε στους ερμηνευτές [σ.σ. τους ακραίους ιμάμηδες], σε βαθμό που ένας μουσουλμάνος σήμερα μπορεί να έχει μέχρι και 1.000 βιβλία, από τα οποία αντλεί φετφάς [σ.σ. θεολογική άποψη] και πληροφορίες, ενώ το Κοράνι έχει γίνει διανοητικά απρόσιτο.

Αυτό που μας κάνει να γελάμε και να κλαίμε συγχρόνως, είναι ότι οι ίδιοι άνθρωποι που έχυσαν αίμα ακολουθούν τον νεκρό στην κηδεία του και κλαίνε. Οι άνθρωποι που ενθάρρυναν τους τρομοκράτες, που επινόησαν φετφάς για αυτούς, που τους κάλεσαν να υπερασπιστούν τα λαθεμένα δικαιώματά τους στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στο Πακιστάν, στις Φιλιππίνες, στο Μαρόκο, στην Αμερική, στην Αίγυπτο, στη Σαουδική Αραβία, στον Λίβανο, στην Αφρική -αυτή η λίστα είναι ατέλειωτη- με τα τελευταία περιστατικά να συμβαίνουν στην Ευρώπη…

Τώρα οι παλιοί υποστηρικτές της τρομοκρατίας έχουν το θράσος να δηλώνουν ότι καταδικάζουν τις βομβιστικές επιθέσεις παντού, και ότι ο φόνος πολιτών συνιστά επίθεση στη θρησκεία. Που είναι οι σεΐχηδες του χτες; Γιατί δεν έχουν το κουράγιο να δηλώσουν ότι είναι αυτοί οι ίδιοι που είπαν ότι ο ιερός πόλεμος είναι καθήκον, που νομιμοποίησαν πολιτικούς πολέμους, χρησιμοποιώντας μάταιες και επαίσχυντες εξηγήσεις, που επέτρεψαν τους φόνους, τις υποδουλώσεις και τις καταστροφές;”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr