ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας
Γιάννης Μανιάτης: Μεγάλο ατόπημα της Κομισιόν - «Δίνει» ελληνικά νησιά στην Τουρκία
ΕΦΕΤ: Ανακαλεί σοκολατάκια Kinder από τα Lidl - Τι συστήνει στους καταναλωτές που τα αγόρασαν
Η Ρωσία σχεδιάζει ευρεία επίθεση με βομβαρδιστικά, υποβρύχια και drones στην Ουκρανία
Μουντιάλ 2026: Αυτοί είναι οι 12 όμιλοι που προέκυψαν από την κλήρωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ημέρα μνήμης για τους Αρμένιους η 24η Απριλίου και στην πρωτεύουσα της χώρας Ερεβάν, διαδηλωτές έκαψαν το βράδυ του Σαββάτου σημαίες της Τουρκίας αλλά για πρώτη φορά και του Αζερμπαϊτζάν εξαιτίας της νέας έντασης για το Ναγκόρνο Καραμπάχ.
Με τον τρόπο αυτόν «κηρύχθηκε» η έναρξη των επετειακών εκδηλώσεων που διεξάγονται κάθε χρόνο τέτοια μέρα για να τιμηθεί η μνήμη των εκατοντάδων χιλιάδων νεκρών, που σφαγιάστηκαν από τους Οθωμανούς Τούρκους.
Πέρασαν 101 χρόνια αλλά το αίτημα των Αρμενίων παραμένει το ίδιο, όπως το εξηγεί μια διαδηλώτρια: «Ζητούμε από την Τουρκία να αναγνωρίσει την αρμενική γενοκτονία ως ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας που υπέστησαν οι πρόγονοί μας. Και απαιτούμε αποζημιώσεις προς τον αρμενικό λαό για αυτές τις απώλειες».
Η Τουρκία αν και παραδέχεται μαζικές σφαγές εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων, δεν αποδέχεται τον όρο «γενοκτονία» σε βάρος του χριστιανικού αρμενικού πληθυσμού. Ωστόσο τον όρο γενοκτονία τον έχουν αναγνωρίσει πάνω από 25 χώρες, ανάμεσά τους η Ελλάδα και η Κύπρος, αλλά και θεσμοί της ΕΕ όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Το πλήθος που έλαβε μέρος στην καθιερωμένη πορεία μνήμης, το βράδυ του Σαββάτου, περπάτησε με αναμμένους πυρσούς και κεριά προς το μνημείο που υπάρχει στην κορυφή του λόφου του Ερεβάν, φωνάζοντας: «Ζήτω η Αρμενία».
ΠΗΓΗ: euronews























































