Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ψάρια και αυτοκίνητα το νέο εμπόρευμα των τζιχαντιστών

Ψάρια και αυτοκίνητα το νέο εμπόρευμα των τζιχαντιστών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι πρόσφατες ήττες που έχει υποστεί το Ισλαμικό Κράτος στα μέτωπα των μαχών έχουν προκαλέσει πτώση στο εμπόριο πετρελαίου και μείωση των εσόδων για την τζιχαντιστική οργάνωση σε μια πολύ δύσκολη φάση της ένοπλης δραστηριότητάς του.

Η έλλειψη κεφαλαίων έχει στρέψει τους τζιχαντιστές τον τελευταίο καιρό σε άλλες εμπορικές δραστηριότητες, όπως το εμπόριο αλιευμάτων και αυτοκινήτων και μάλιστα ήδη αποκομίζει αρκετά εκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα.

Σε έκθεση των δικαστικών αρχών του Ιράκ, μετά την ανακατάληψη αρκετών πετρελαιοπηγών που το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιούσε για να χρηματοδοτήσει τις επιχειρήσεις του, η οργάνωση στράφηκε σε εναλλακτικούς τρόπους χρηματοδότησης του ένοπλου αγώνα.

Η αλιεία σε εκατοντάδες λίμνες βόρεια της ιρακινής πρωτεύουσας Βαγδάτης έχει τζίρο εκατομμυρίων δολαρίων σε μηνιαία βάση, σύμφωνα με την έκθεση. Κάποιοι ιδιοκτήτες (σ.σ. ιχθυοκαλλιεργειών), δραπετεύοντας από την περιοχή, εγκατέλειψαν τα ιχθυοτροφεία τους, ενώ άλλοι συμφώνησαν να συνεργαστούν με τους τζιχαντιστές για να αποφύγουν να γίνουν στόχος επιθέσεων.

Οι τζιχαντιστές, παράλληλα, επιβάλλουν φόρο εκμετάλλευσης αγροτικών γαιών, 10% φόρο στα πουλερικά, και άλλους φόρους σε ένα φάσμα προϊόντων και ειδών που εισάγονται στην περιοχή τους.

Παράλληλα, η οργάνωση εξασφαλίζει νέα έσοδα από τη δραστηριοποίησή της στο εμπόριο αυτοκινήτων και εργοστασίων που κάποτε τελούσαν υπό τη διοίκηση της ιρακινής κυβέρνησης, σε περιοχές που κατέλαβαν οι τζιχαντιστές.

Αυτές οι εμπορικές δραστηριότητες βοήθησαν μερικώς στην αντιστάθμιση των οικονομικών απωλειών που υπέστη η οργάνωση, εξαιτίας των χαμηλότερων εσόδων της από την εμπορία πετρελαίου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Οι Ιρανοί μετακινούν ντρόουν κι επιθετικούς πυραύλους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr