Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεωπολιτικό σκάκι πάνω από σωρούς πτωμάτων στη Συρία

Γεωπολιτικό σκάκι πάνω από σωρούς πτωμάτων στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διπλωματικός πόλεμος ξέσπασε μετά το πολύνεκρο πλήγμα στο νοσοκομείο στο Χαλέπι, με τις ΗΠΑ να καλούν τη Ρωσία να ασκήσει πίεση στο συριακό καθεστώς, το οποίο θεωρεί «σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις» πιθανότατα υπεύθυνο για το χτύπημα.

Την ίδια στιγμή, η Ρωσία απορρίπτει ως παράνομη την εμπλοκή Αμερικανών ένστολων στη Συρία και αναφέρει πως ο συριακός στρατός σχεδιάζει επίθεση σε Ντέιρ αλ Ζορ και Ράκκα με την υποστήριξη της ρωσικής αεροπορίας.

Από τη Γενεύη, ο Ρώσος αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ επιβεβαιώσε πως ο συριακός στρατός ετοιμάζει στρατιωτικές επιχειρήσεις με την στήριξη των ρωσικών δυνάμεων και στόχο τις ισλαμιστικές τρομοκρατικές οργανώσεις.

Νωρίτερα, οι ΗΠΑ είχαν στρέψει τα βέλη τους και εναντίον της Ρωσίας με φόντο το πλήγμα στο νοσοκομείο στο Χαλέπι, καλώντας τη Μόσχα να φερθεί «υπεύθυνα» και να ασκήσει πίεση στο καθεστώς του Άσαντ.

«Η Ρωσία έχει επείγουσα ευθύνη να πιέσει την κυβέρνηση του Άσαντ να σταματήσει τις επιθέσεις σε αμάχους και να τηρήσει την παύση εχθροπραξιών» ανέφερε ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Τζον Κέρι.

Από την πλευρά της Μόσχας, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας περιορίστηκε, δια του εκπροσώπου του Ιγκόρ Κονασένκοφ, στην αναφορά ότι «αεροσκάφος του λεγόμενου συνασπισμού εναντίον της ISIS» πετούσε πάνω από το Χαλέπι το βράδυ του πλήγματος.

Ο Ρώσος εκπρόσωπος δεν έκανε καμία περαιτέρω διευκρίνιση, ούτε και ανέφερε αν υπάρχει ένδειξη συσχετισμού με το πλήγμα. Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού ΥΠΕΞ υπογράμμισε πως «δεν υπάρχει καμία ένδειξη για εμπλοκή του συνασπισμού με οποιονδήποτε τρόπο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr