Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ισραηλινοί ανακάλυψαν νέο τούνελ της ισλαμιστικής Χαμάς κάτω από το Ισραήλ

Οι Ισραηλινοί ανακάλυψαν νέο τούνελ της ισλαμιστικής Χαμάς κάτω από το Ισραήλ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ισραηλινές δυνάμεις ανακάλυψαν την Πέμπτη ένα τούνελ που είχε σκάψει η ισλαμιστική παλαιστινιακή τουρκόφιλη οργάνωση Χαμάς, το οποίο ξεκινά μέσα από το έδαφος της Λωρίδας της Γάζας και εισέρχεται στο έδαφος του Ισραήλ.

Πρόκειται για το δεύτερο τούνελ τρομοκρατών που ανακαλύπτουν οι ισραηλινές Αρχές τις τελευταίες ημέρες.

Ο Πίτερ Λέρνερ, εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, δήλωσε ότι το τούνελ βρίσκεται σε βάθος 28 με 29 μέτρα, ξεκινά από τη Γάζα και εισέρχεται στο Ισραήλ.

Δεν αποκάλυψε πόσο μέσα στην επικράτεια του Ισραήλ εισέρχεται το τούνελ, είπε όμως ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες το ανακάλυψαν σε έρευνα που έκαναν μέσα στη Γάζα.

hamas_tunnel2 Ο ισραηλινός στρατός έδωσε και φωτογραφία από το εσωτερικό του τούνελ, το οποίο όπως βλέπετε έχει “επενδυθεί” με τσιμέντο. Μπορεί η είσοδός του να φαίνεται απλώς μια τρύπα (κεντρική φωτό), το ίδιο το τούνελ όμως 30 μέτρα κάτω από την επιφάνεια του εδάφους είναι μια αρκετά δύσκολη και επαγγελματική δουλειά.

Το προηγούμενο τούνελ των τουρκόφιλων ισλαμιστών της Χαμάς το είχαν ανακαλύψει οι Ισραηλινοί στις 18 Απριλίου. Ήταν το πρώτο τούνελ που βρήκαν μετά τον πόλεμο του καλοκαιριού του 2014 με τους ισλαμιστές της Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας.

Το βράδυ οι Ισραηλινοί πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε στόχους των ισλαμιστών στη Γάζα, ενώ οι τρομοκράτες βομβάρδισαν με όλμους το ισραηλινό έδαφος.

Τις τελευταίες 24 ώρες έχουν σημειωθεί 6 ένοπλες επιθέσεις της ισλαμιστικής Χαμάς ενάντια σε ισραηλινούς στόχους.

Η Χαμάς είναι μια παλαιστινιακή ισλαμιστική οργάνωση που κυβερνά τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Χαμάς είναι το παλαιστινιακό παρακλάδι της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, μιας παγκόσμιας οργάνωσης που θεωρείται “μήτρα” του τζιχαντισμού και πάσης άλλης φύσεως μουσουλμανικού εξτρεμισμού. Ανήκουν στην άκρα δεξιά, είναι οι λεγόμενοι ισλαμοφασίστες.

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας είναι και ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ δεν είναι μυστικό ότι τα τελευταία χρόνια η Γάζα έχει μετατραπεί σε τουρκικό προτεκτοράτο.

Η Γάζα απέκτησε ξαφνικά ιδιαίτερη σημασία όταν στις αρχές του 2000 εντοπίστηκαν κοιτάσματα υποθαλάσσιων υδρογονανθράκων στα ανοιχτά της ακτής της. Τα κοιτάσματα αυτά διεκδικεί τόσο το Ισραήλ όσο και η Τουρκία, παριστάνοντας την προστάτιδα της Γάζας.

Η κυβέρνηση της Αιγύπτου έχει κατηγορήσει πολλές φορές τη Χαμάς ότι συνεργάζεται με το Ισλαμικό Κράτος στη Χερσόνησο του Σινά και ότι το προμηθεύει με όπλα, όπως και ότι η Τουρκία βρίσκεται πίσω από τους εξτρεμιστές ισλαμιστές Παλαιστίνης και Αιγύπτου.

hamas_tunnel3

Τα τούνελ της Χαμάς είναι ιδιαίτερα επικίνδυνα. Η οργάνωση τα χρησιμοποιεί για λαθρεμπόριο αλλά και για να βάζει τρομοκράτες κρυφά στο ισραηλινό έδαφος.

Το καλοκαίρι του 2014 το Ισραήλ αναγκάστηκε να επιτεθεί στη Γάζα ύστερα από πληροφορίες ότι η Χαμάς είχε κατασκευάσει πάμπολλα τούνελ από τα οποία είχε σκοπό να εισβάλει με εκατοντάδες τζιχαντιστές στο έδαφος του Ισραήλ και να διαπράξει τυφλές σφαγές αμάχων.

Το Ισραήλ επιτέθηκε στη Γάζα και η Χαμάς χρησιμοποίησε παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένους ως ανθρώπινες ασπίδες αποσκοπώντας να προκαλέσει, μέσα από τις απώλειες των γυναικόπαιδων, τη συμπάθεια της παγκόσμιας κοινής γνώμης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Χανίγιε: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο βασιλιάς της Ιορδανίας ζήτησε από τον Μπλίνκεν την άμεση κατάπαυση πυρός στη Γάζα

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr