Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η τουρκική πρεσβεία παρακολουθεί Ολλανδούς πολίτες που κατακρίνουν τον Ερντογάν

Η τουρκική πρεσβεία παρακολουθεί Ολλανδούς πολίτες που κατακρίνουν τον Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ότι το τουρκικό καθεστώς έχει “ξεφύγει” συνεχώς μας επιβεβαιώνεται από τη διεθνή ειδησεογραφία. Το νέο τουρκικό κρούσμα είναι εξωφρενικό.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα DutchNews.nl, το τουρκικό προξενείο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας παροτρύνει τους Τούρκους μετανάστες που ζουν μόνιμα στη χώρα να αναφέρουν όλα τα περιστατικά που πέφτουν στην αντίληψή τους και έχουν να κάνουν με προσβολές εις βάρος των Τούρκων γενικότερα ή του ημιπαράφρονα “σουλτάνου” ειδικότερα.

Το τουρκικό προξενείο έστειλε email στις τουρκικές ομογενειακές οργανώσεις στην Ολλανδία, ζητώντας τους να αναφέρουν όλες τις προσβολές.

Το τουρκικό προξενείο δεν ζητά οι Τούρκοι μετανάστες να αναφέρουν προσβολές που μπορεί να γίνουν από επίσημα χείλη, ζητά από τους Τούρκους μετανάστες να αναφέρουν ό,τι γράφεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως στο Facebook ή στο Twitter, από απλούς Ολλανδούς πολίτες.

Εκπρόσωπος της τουρκικής πρεσβείας στη Χάγη εξήγησε μιλώντας στο RTL ότι αυτό συνέβη γιατί έχει ξεκινήσει μια “εκστρατεία μίσους εις βάρος της Τουρκίας” και “επιθυμούμε να παρακολουθούμε την κατάσταση”.

Δηλαδή, η Τουρκία ασκεί κατασκοπία, με σπιούνους της τουρκική ομογένεια, για να παρακολουθεί τι λέει ο κάθε Ολλανδός πολίτης στο Facebook και στο Twitter για τα χάλια της.

Σε μερικά από τα email που έλαβε ως απαντήσεις η τουρκική πρεσβεία στη Χάγη, από πρόθυμους Τούρκους μετανάστες να ρουφιανέψουν τη χώρα και τους πολίτες που τους φιλοξενούν, αναφέρεται ότι ο Ερντογάν συγκρίνεται με τον Χίτλερ. Σε άλλα γράφουν ότι οι Τούρκοι δέχονται απειλές να εγκαταλείψουν την Ολλανδία.

Ολλανδοί βουλευτές μόλις πληροφορήθηκαν ότι η τουρκική πρεσβεία παρακολουθεί τους Ολλανδούς πολίτες (τώρα οι Ευρωπαίοι ανακαλύπτουν τι σημαίνει Τουρκία και τι υποφέρει τόσα χρόνια η Ελλάδα από αυτή τη “γειτόνισσα”), έγιναν έξαλλοι με την απαράδεκτη ανάμιξη της Τουρκίας στα εσωτερικά της Ολλανδίας.

Η σοσιαλίστρια βουλευτής του ολλανδικού κοινοβουλίου Σαντέτ Καραμπαλούτ, κουρδικής καταγωγής από την Τουρκία, δήλωσε ότι αυτό είναι ένα σημάδι “του μακριού χεριού” του Ερντογάν και της επιρροής του στην Ολλανδία.

Ο Γιόραμ Βαν Κλάβερεν, από το δεξιό κόμμα VNL, δήλωσε ότι το τουρκικό προξενείο πρέπει να κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

“Είναι ανάγκη να υπενθυμιστεί στην Τουρκία το δικαίωμα στην ελευθερία του λόγου, λαμβάνοντας υπ όψιν ότι περίπου 2.000 Τούρκοι διώκονται για προσβολή του Προέδρου” είπε, αναφερόμενος στους ανθρώπους που διώκονται στην Τουρκία επειδή πρόσβαλαν τον μεγαλειότατο μουρλό της Άγκυρας.

Στην Ολλανδία ζούνε συνολικά 400.000 Τούρκοι μετανάστες σε σύνολο πληθυσμού 17.000.000 και αποτελούν το 2,3% του πληθυσμού. Οι Τούρκοι στην Ολλανδία αποτελούν τη μεγαλύτερη μειονότητα της χώρας. Στο Ρότερνταμ, όπου το τουρκικό προξενείο έστειλε τα email, οι Τούρκοι είναι το 7.8% του πληθυσμού της πόλης.

*Στη φωτογραφία, το κτίριο της τουρκικής πρεσβείας στη Χάγη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

26/3/1919 Εφημερίς «ΕΠΟΧΗ»: «Κάθε πόθος που πνίγεται με την βίαν και με την αγριότητα, ριζώνει βαθύτερα εις την ψυχήν του λαού»

Ο Ερντογάν απείλησε να στείλει στον Αλλάχ τον Νετανιάχου: «Ο Κύριός μας να τον κάνει να υποφέρει»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr