Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τέσσερις τζιχαντιστές του ISIS και δύο αστυνομικοί νεκροί στο Νταγκεστάν

Τέσσερις τζιχαντιστές του ISIS και δύο αστυνομικοί νεκροί στο Νταγκεστάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τέσσερις ένοπλοι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και δύο αστυνομικοί σκοτώθηκαν το Σάββατο στο Νταγκεστάν της Ρωσίας, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης.

Οι τζιχαντιστές είχαν απαγάγει έναν υψηλόβαθμο αξιωματικό της Αστυνομίας και τον κρατούσαν όμηρο σε διαμέρισμα στην πόλη Ντερμπέντ.

Η Αστυνομία προχώρησε σε έφοδο στο διαμέρισμα αφού έλαβε πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο όμηρος αξιωματικός της Αστυνομίας πιθανόν ήταν νεκρός.

«Οι δυνάμεις επιβολής του νόμου ολοκλήρωσαν μια ειδική επιχείρηση», δήλωσε πηγή στη ρωσική Αστυνομία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.

«Τουλάχιστον τέσσερις ένοπλοι σκοτώθηκαν», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ένας αστυνομικός σκοτώθηκε επίσης κατά την ανταλλαγή πυρών και άλλοι 15 τραυματίστηκαν, δήλωσε αξιωματούχος των υγειονομικών υπηρεσιών της περιοχής στα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων.

Ο ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας που είχε απαχθεί επιβεβαιώθηκε πως είναι νεκρός, σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματικού της αστυνομίας που μετέδωσε το Ιντερφάξ.

Το “πρακτορείο ειδήσεων” Άμακ της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μετέδωσε πως τζιχαντιστές της οργάνωσης ενεπλάκησαν σε συγκρούσεις με την αστυνομία στο Ντερμπέντ και σκότωσαν τρεις από αυτούς. Δεν έκανε καμιά αναφορά περί απωλειών στις τάξεις των τζιχαντιστών.

Το Ισλαμικό Κράτος έχει αναλάβει στο παρελθόν την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον των υπηρεσιών ασφαλείας στον Βόρειο Καύκασο, μια ανάστατη περιοχή της Ρωσίας με μεγάλο μουσουλμανικό πληθυσμό, όπου βρίσκεται το Νταγκεστάν.

Στο Νταγκεστάν, το οποίο γειτονεύει με την Τσετσενία, υπάρχουν πολλοί πυρήνες ένοπλων ισλαμιστών που έχουν ορκιστεί πίστη στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr