Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κούρδοι νεολαίοι χτύπησαν τουρκικά αστυνομικά τμήματα στο Σιρνάκ

Κούρδοι νεολαίοι χτύπησαν τουρκικά αστυνομικά τμήματα στο Σιρνάκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον επτά Τούρκοι, μέλη των σωμάτων ασφαλείας, σκοτώθηκαν και ακόμα 20 τραυματίστηκαν σε μάχες με Κούρδους πατριώτες την Κυριακή στην κουρδική επαρχία Σιρνάκ στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων ANF, μάχες ξέσπασαν μεταξύ της κουρδικής πολιτοφυλακής YPS και των τουρκικών δυνάμεων σε πέντε περιοχές του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν το βράδυ του Σαββάτου.

Οι αντάρτες – πολιτοφύλακες επιτέθηκαν σε τοπικά αστυνομικά τμήματα και στρατώνες της Αστυνομίας.

Δύο αντάρτες του YPS σκοτώθηκαν στις ίδιες μάχες, που συνεχίστηκαν μέχρι και την Κυριακή.

Τον Ιούλιο του 2015 ναυάγησαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες που διεξάγονταν μεταξύ Κούρδων και τουρκικού κράτους, εξαιτίας της συνεργασίας της Άγκυρας με το Ισλαμικό Κράτος και τις πολύνεκρες τρομοκρατικές επιθέσεις που είχαν στόχους Κούρδους της Τουρκίας.

Οι Κούρδοι της Τουρκίας προχώρησαν στην ανακήρυξη της αυτοδιοίκησης των κουρδικών επαρχιών της νοτιοανατολικής Τουρκίας και ζήτησαν η Τουρκία να γίνει ομοσπονδία, με ομόσπονδη κουρδική επικράτεια εντός των συνόρων της.

Η Άγκυρα απάντησε με μεγάλη στρατιωτική επιχείριση στις κουρδικές περιοχές, στις οποίες συμμετέχουν επίσημα 10.000 άνδρες, πολλά τανκς, τεθωρακισμένα και πυροβολικό.

Σε πολλές κυρίως κουρδικές πόλεις επιβλήθηκαν απαγορεύσεις κυκλοφορίας και ξέσπασαν άγριες οδομαχίες. Εκατοντάδες χιλιάδες άμαχοι Κούρδοι της Τουρκίας έχουν εγκαταλείψει τις εμπόλεμες πόλεις τους αναζητώντας καταφύγιο σε άλλες περιοχές της Τουρκίας, σε ένα τεράστιο εσωτερικό κύμα προσφυγιάς για το οποίο δεν μιλά κανείς.

Ο τουρκικός στρατός παρά την υπεροπλία και την αριθμητική του υπεροχή, αδυνατεί να καταπνίξει την εξέγερση στις κουρδικές πόλεις και την ένοπλη αντίσταση που διεξάγουν Κούρδοι νεολαίοι, οι οποίοι έχουν συστήσει την πολιτοφυλακή YPS.

Κούρδοι αντάρτες του PKK δεν έχουν ακόμα εμπλακεί στις μάχες στις πόλεις, παραμένοντας στα βουνά και αναμένοντας εντολές.

Μια χούφτα Κούρδοι νεολαίοι με ντουφέκια κατάφεραν να εξευτελίσουν τον υποτιθέμενο πανίσχυρο τουρκικό στρατό. Να σημειωθεί εδώ ότι πολλές κουρδικές πόλεις έχουν ισοπεδωθεί από τους τουρκικούς βομβαρδισμούς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr