Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος μαστίγωσε δημοσίως 35χρονη “απρεπώς ντυμένη”

Το Ισλαμικό Κράτος μαστίγωσε δημοσίως 35χρονη “απρεπώς ντυμένη”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος μαστίγωσαν δημοσίως την Κυριακή μια Ιρακινή στην πόλη της Μοσούλης, κατηγορούμενη ότι παραβίασε τον ισλαμικό ενδυματολογικό κώδικα.

Όπως είπαν αυτόπτες μάρτυρες που μίλησαν στο ARA News, η “θρησκευτική αστυνομία” που έχει συστήσει το Ισλαμικό Κράτος συνέλαβε την Κυριακή το πρωί μια 35χρονη στην κεντρική αγορά της Μοσούλης με την κατηγορία ότι τα ρούχα της δεν ήταν τα προβλεπόμενα σύμφωνα με τους ιερούς κανόνες της Σαρία.

Η γυναίκα σύρθηκε στην Ιερά Εξέταση της Σαρία, στη Μοσούλη, και το θρησκευτικό δικαστήριο την καταδίκασε σε δημόσιο μαστίγωμα.

“Μπροστά σε εκατοντάδες ανθρώπους δύο μασκοφόροι τζιχαντιστές μαστίγωσαν τη γυναίκα με 50 χτυπήματα”, είπε ο δημοσιογράφος Ραφάτ Αλ Ζαράρι από την επαρχία της Νινευή μιλώντας στο ARA News.

“Οι ιεροεξεταστές των δικαστηρίων της Σαρία που έχει συστήσει το Ισλαμικό Κράτος έχουν τιμωρήσει εκατοντάδες ανθρώπους στη Μοσούλη στηριζόμενοι σε αβάσιμες κατηγορίες”, είπε ο Αλ Ζαράρι.

“Σε καθημερινή βάση πραγματοποιούνται δημόσιες τιμωρίες εις βάρος απλών ανθρώπων ώστε το Ισλαμικό Κράτος να κάνει επίδειξη δύναμης στους ανίσχυρους πολίτες”, πρόσθεσε.

Τον Ιανουάριο το Ισλαμικό Κράτος, σε μια επιχείριση “συμμαζέματος” των γυναικών, συνέλαβε δεκάδες γυναίκες στην πόλη Τζαραμπλούς της Συρίας με την κατηγορία ότι ήταν απρεπώς ενδεδυμένες.

Αυτόπτες μάρτυρες είχαν επιβεβαιώσει τότε ότι τουλάχιστον 30 γυναίκες είχαν συλληφθεί από τους τζιχαντιστές στην Τζαραμπλούς.

Οι περισσότερες συλλήψεις έγιναν στην κεντρική αγορά της πόλης, ενώ οι γυναίκες είχαν βγει για να κάνουν τις αγορές τους.

Πολλές από τις γυναίκες είχαν ξυλοκοπηθεί άγρια από τους τζιχαντιστές δημοσίως, εκεί μέσα στην αγορά, πριν τις συλλάβουν και τις μεταφέρουν στα κρατητήρια της οργάνωσης.

Όλες οι κρατούμενες μαστιγώθηκαν δημοσίως στις 29 Ιανουαρίου.

Η ποινή που ισχύει στις περιοχές που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος για τις γυναίκες που παραβιάζουν τους ενδυματολογικούς κανόνες του είναι 50 βουρδουλιές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ερντογάν θα επισκεφθεί την κουρδική πρωτεύουσα Ερμπίλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr