Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πεδίο μάχης η Γαλλία για τα εργασιακά – Άγρια επεισόδια αστυνομίας – διαδηλωτών (βίντεο)

Πεδίο μάχης η Γαλλία για τα εργασιακά – Άγρια επεισόδια αστυνομίας – διαδηλωτών (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε αναβρασμό βρίσκεται η Γαλλία εξαιτίας μεγάλων απεργιακών κινητοποιήσεων για τις αλλαγές που σχεδιάζει η κυβέρνηση στα εργασιακά.

To κέντρο του Παρισιού έχει μετατραπεί σε πεδίο μάχης ανάμεσα στους διαδηλωτές και την αστυνομία, ενώ ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί είναι πως οι αρχές απαγόρευσαν σε ακτιβιστές οι οποίοι είχαν λάβει μέρος σε προηγούμενες διαδηλώσεις (στη διάρκεια των οποίων σημειώθηκαν επεισόδια) να δώσουν ξανά το «παρόν» στις κινητοποιήσεις.

Την Τρίτη επτά συνδικάτα διοργανώνουν την έκτη διαδήλωση τους τελευταίους δύο μήνες, την ίδια ώρα που ο πρόεδρος Ολάντ φαίνεται να μην υποχωρεί τονίζοντας πως «καλύτερα δυσάρεστος, παρά άπραγος».

Στο Παρίσι και στο Ναντ, η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να «συμμορφώσει» τους εξαγριωμένους διαδηλωτές, αφού τα πνεύματα οξύνθηκαν επικίνδυνα ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης να περάσει με διάταγμα το νόμο που προλειαίνει το έδαφος για έναν εργασιακό Μεσαίωνα.

Παράλληλα, σοβαρά προβλήματα παρατηρούνται τις τελευταίες ώρες στο οδικό δίκτυο της χώρας, με τους οδηγούς φορτηγών να προχωρούν σε αποκλεισμούς αυτοκινητόδρομων σε ολόκληρη η χώρα, στο πλευρό των πολιτών που ξεχύθηκαν στους δρόμους.
H λαϊκή οργή των Γάλλων πολιτών ξεχειλίζει την ώρα που πολιτικοί αναλυτές εκτιμούν πως το γεγονός ότι η γαλλική κυβέρνηση επιβίωσε της πρότασης μομφής την περασμένη εβδομάδα, έχει προκαλέσει ακόμη περισσότερη δυσφορία στον γαλλικό λαό.
Το κίνημα της «Νύχτας των Όρθιων – Άγρυπνων» έλαβε σάρκα και οστά ύστερα από την απόφαση της κυβέρνησης Ολάντ να περάσει το νόμο της εργασιακής μεταρρύθμισης θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο θα μειώσει το δείκτη της ανεργίας στη χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γαλλία: Χωρίς ιδιαίτερη επιτυχία η επιχείρηση «γοητείας» Μακρόν σε Σι Τζινπίνγκ

Γάζα: Κινδυνεύει η επανεκλογή Μπάιντεν;

Σι Τζινπίνγκ: Σκοπεύει να «αναλάβει δράση» για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

Ο Μακρόν έστειλε τη Λεγεώνα των Ξένων στην Ουκρανία – Θα πάρει φωτιά η Ευρώπη;

Απαγορεύτηκε η είσοδος στη Γαλλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης – Ήταν γιατρός στη Γάζα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr