Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βίντεο ντοκουμέντο φρίκης: Έθαβαν ζωντανούς τους Κούρδους στο Ιράκ το 1988

Βίντεο ντοκουμέντο φρίκης: Έθαβαν ζωντανούς τους Κούρδους στο Ιράκ το 1988
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ιρακινός στρατός έθαβε ζωντανούς τους Κούρδους στη γενοκτονία του Αλ – Ανφάλ το 1988 και πρώτη φορά έρχεται τέτοια μαρτυρία στο φως με εικόνα. Το βίντεο που θα παρακολουθήσετε είναι φρικιαστικό καθώς είναι η πρώτη φορά που on camera καταγράφεται κάτι τέτοιο.

Ο αρχαίος λαός των Κούρδων ζούσε διασκορπισμένος σε διάφορες περιοχές της Μέσης Ανατολής, την ώρα που σήμερα υπολογίζονται στο 20% περίπου του πληθυσμού του Ιράκ, με τους περισσότερους καταυλισμούς να εντοπίζονται πλέον στο βορειότερο τμήμα της χώρας.

Οι τεταμένες σχέσεις τους με το καθεστώς της χώρας έμελλε να κλιμακωθούν ωστόσο στον πόλεμο Ιράν-Ιράκ της δεκαετίας του ’80, με τον Σαντάμ Χουσεΐν να εξαπολύει την εκστρατεία του αλ-Ανφάλ.

Η εθνοκάθαρση των Κούρδων εκτελέστηκε από τον ξάδελφο του Χουσεΐν, Ali Hassan al-Majid, ο οποίος με εκτεταμένη χρήση χημικών αερίων (που θα του έφερναν το παρατσούκλι «Χημικός Αλί») στέρησε τη ζωή σε τουλάχιστον 180.000 κούρδους αμάχους. Ο Αλί θα συλλαμβανόταν αργότερα από τον αμερικανικό στρατό και θα εκτελούνταν για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, κυρίως για τον ρόλο του στη γενοκτονία των Κούρδων.

Η γενοκτονία κορυφώθηκε το 1987 και 1988 και ως επιχείρηση είχε το όνομα “lạnfạl” η οποία περιελάμβανε μια σειρά από στρατιωτικές εκστρατείες στο νότο και εφαρμόστηκε σε οκτώ στάδια σε έξι διαφορετικές γεωγραφικές περιοχές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

RND: Πολύ νωρίς για να ξεγράψουμε τον Ερντογάν

Τουρκία: Ο Ερντογάν ακύρωσε τη νίκη εκλεγμένου δημάρχου φιλοκουρδικού κόμματος και επέβαλε τον δικό του

Το Ισλαμικό Κράτος αποκαλύπτει τον απολογισμό των επιθέσεων του στη Συρία, το Ιράκ, την Αφρική και την Ασία την περασμένη εβδομάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr