Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διοικητής PKK: Πολεμάμε το Ισλαμικό Κράτος και μας θεωρούν “τρομοκράτες”

Διοικητής PKK: Πολεμάμε το Ισλαμικό Κράτος και μας θεωρούν “τρομοκράτες”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τζαμάλ Αντούκ, διοικητής των κουρδικών ένοπλων δυνάμεων υπό τη διοίκηση του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) που μάχονται στο βόρειο Ιράκ, στο μέτωπο του Κιρκούκ, ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μίλησε στο ARA News για την ανάγκη ενότητας όλων των κουρδικών παρατάξεων στον πόλεμο ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος.

“Ο πόλεμος ενάντια σε αυτή τη βαρβαρική οργάνωση [Ισλαμικό Κράτος] είναι καθήκον για όλους τους Κούρδους, και εμείς (το PKK) είμαστε εδώ στο Κιρκούκ για να προστατέψουμε το Κουρδιστάν ενάντια σε αυτούς τους τρομοκράτες”, δήλωσε ο διοικητής Αντούκ μιλώντας στο ARA News.

“Αυτή η οργάνωση δεν είναι μόνο μια απειλή για το Κουρδιστάν και τη Μέση Ανατολή, είναι ένας καρκίνος που προσπαθεί να εισβάλει σε όλο τον κόσμο, και πρέπει να εξαλειφθεί με κάθε κόστος”, είπε.

“Ως μια κουρδική δύναμη αντιμετωπίζουμε ποικίλες προκλήσεις εδώ, επειδή εμείς το PKK θεωρούμαστε τρομοκρατική οργάνωση από τη Διεθνή Κοινότητα και την ίδια ώρα έχουμε αποδειχτεί ως μία από τις κύριες δυνάμεις που μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, κι αυτό πραγματικά πρέπει να παρακινήσει όλους να σκεφτούν ξανά ποιος είναι ο πραγματικός τρομοκράτης”, τόνισε ο ίδιος.

Το PKK θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από τη Διεθνή Κοινότητα εξαιτίας του εθνικοαπελευθερωτικού του αγώνα στην Τουρκία. Τώρα τελευταία πληθαίνουν οι φωνές στη Δύση που ζητούν τον αποχαρακτηρισμό του PKK από τρομοκρατική οργάνωση, πράγμα που εξοργίζει τον Ερντογάν και επιτίθεται στους δυτικούς κατηγορώντας τους ότι “προστατεύουν τους τρομοκράτες”.

Αναφερόμενος στη σημασία του Κιρκούκ, ο Αντούκ είπε: “Για την ενότητα του Κουρδιστάν, το Κιρκούκ θεωρείται πολύ σημαντικό. Αυτή η πόλη αντιπροσωπεύει την κουρδική θέληση να κρατήσει αυτή την ιστορική γη ενάντια σε κάθε απειλή”.

“Από την άλλη, το Κιρκούκ είναι μια πλούσια σε πετρέλαιο επαρχία και αυτός είναι ο λόγος που διάφορες περιφερειακές και διεθνείς δυνάμεις ενδιαφέρονται να ελέγξουν το Κιρκούκ”, πρόσθεσε.

“Στην παρούσα φάση υπάρχουν πολλά κουρδικά κόμματα και οργανώσεις, αλλά ποτέ δεν συναντηθήκαμε σε μια συνδιάσκεψη που θα μας συμπεριλάμβανε όλους. Χρειαζόμαστε μια τέτοια συνδιάσκεψη για να συζητήσουμε την κουρδική υπόθεση και να πάρουμε αποφάσεις για διάφορα ζητήματα. Όλες οι πλευρές πρέπει να συμμετάσχουν στη διαδικασία λήψης αποφάσεων που αφορούν την κουρδική υπόθεση και τις τρέχουσες εξελίξεις στην περιοχή”, κατέληξε ο Κούρδος διοικητής.

Το Κιρκούκ είναι πόλη στο βόρειο Ιράκ, πρωτεύουσα της περιφέρειας Κιρκούκ. Η πόλη υπολογίζεται ότι το 2009 είχε 850.787 κατοίκους. Ο χείμαρρος Χάσα, παραπόταμος του Τίγρη, περνάει μέσα από την πόλη.

Το Κιρκούκ βρίσκεται στη θέση της ασσυριακής πόλης Άρραφα, η οποία βρισκόταν στο δυτικό άκρο του δρόμου που ένωνε την Μεσοποταμία με το Ιράν. Ο οικισμός βρισκόταν στην Ακρόπολη του Κιρκούκ.

Η πόλη αναφέρεται για πρώτη φορά κατά τη διάρκεια της Τρίτης Δυναστείας της Ουρ.

Η πόλη ήταν ιδιαίτερα σημαντική κατά τον 11ο και το 10ο αιώνα π.Χ., όταν βρισκόταν υπό της εξουσία των Ασσυρίων.

Η Αρράφα λόγω της στρατηγικής της θέσης άλλαζε συχνά κυρίαρχο. Η πόλη τελικά κατακτήθηκε από τον Ναβοπολάσσαρ το 616 π.Χ.

H πόλη επανιδρύθηκε κατά τους ελληνιστικούς χρόνους ως Κάρκα, και τελικά ονομάστηκε Σελεύκεια.

Στη συνέχεια πέρασε στην κατοχή των Σασσανιδών, των Αράβων και τελικά το 1918 των Βρετανών και το 1926 έγινε τμήμα του βασιλείου του Ιράκ.

Το 1927 ανακαλύφθηκε κοντά στην πόλη ένα τεράστιο κοίτασμα πετρελαίου. Το 1943 άρχισε να εξάγεται πετρέλαιο από την Ιρακινή Εταιρεία Πετρελαίου, η οποία βοήθησε στην αστικοποίηση της περιοχής.

Η πόλη αρχικά διέμεναν κυρίως Ιρακινοί Τουρκμένοι, αλλά μετά την εύρεση πετρελαίου στην περιοχή ήρθαν για δουλειά Κούρδοι και Άραβες και αυτή η μετανάστευση συνέχισε μέχρι τη δεκαετία του 1960. Οι Κούρδοι και οι Τουρκμένοι διεκδικούν την πόλη ως πολιτιστική τους πρωτεύουσα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr