Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

New York Post: Καταστροφικό ρίσκο η απελευθέρωση της Μοσούλης

New York Post: Καταστροφικό ρίσκο η απελευθέρωση της Μοσούλης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα πλάνα του Ομπάμα για την απελευθέρωση της Μοσούλης από το Ισλαμικό Κράτος μπορεί να οδηγηθούν στην πράξη σε λουτρό αίματος και χιλιάδες πρόσφυγες από το Ιράκ, εκτιμά στέλεχος της CIA στη New York Post.

Ανάμεσα στις αιτίες της ανθρωπιστικής και πολιτικής καταστροφής που διακυβεύεται σύμφωνα με το δημοσίευμα, φιγουράρει πρώτη η καλή οργάνωση και οι θέσεις που έχουν πάρει οι τζιχαντιστές σε μία από τις μεγαλύτερες πόλεις του Ιράκ όπως η Μοσούλη.

Άλλη αιτία είναι η θρησκευτική διαμάχη καθώς οι Σουνίτες που ζουν στη Μοσούλη “δεν είναι πιστοί στη Βαγδάτη” και πολλοί φοβούνται τους Σιίτες στρατιωτικούς που αποτελούν μεγαλύτερη απειλή για τους ίδιους από το Ισλαμικό Κράτος.

Επιπλέον ακόμη και αν απελευθερωθεί η Μοσούλη θα παραμείνει η αβεβαιότητα για το μέλλον και ο πράκτορας της CIA αναρωτιέται “γιατί οι Σιίτες να εμπιστευτούν τη χαοτική κυβέρνηση της Βαγδάτης;”, επισημαίνοντας πως μετά την ανατροπή Σαντάμ το 2003, οι ΗΠΑ δεν έλαβαν υπόψιν τα συμφέροντα των Σουνιτών στο μέλλον της χώρας καθώς αποτελούσαν τη “μήτρα” του καθεστώτος που ανετράπη.

Άλλη μία αιτία είναι σύμφωνα με το δημοσίευμα, το γεγονός ότι το γειτονικό Ιράν δεν ενδιαφέρεται να σταματήσει ο πόλεμος στο Ιράκ, ακριβώς το αντίθετο.

Τέλος, η ίδια η τωρινή κυβέρνηση του Ιράκ στη Βαγδάτη φοβάται την αλλαγή καθεστώτος στη Μοσούλη γιατί ο τωρινός πρωθυπουργός εκτιμά πως θα ακολουθήσει χάος και δεν θέλει να ρισκάρει τη σταθερότητα της υπόλοιπης χώρας που ελέγχει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr