Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Ντανιέλ Κον Μπεντίτ εγκαταλείπει την Ευρωβουλή

O Ντανιέλ Κον Μπεντίτ εγκαταλείπει την Ευρωβουλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ηλικία 69 ετών, ο Ντανιέλ κον Μπεντίτ ανακοίνωσε ότι δεν θα θέσει υποψηφιότητα στις ευρωεκλογές του Μαΐου καθώς εγκαταλείπει την ενεργό πολιτική για να αφοσιωθεί στη μικρή ποδοσφαιρική ομάδα που διοικεί.

Ο “κόκκινος Ντάνι” χαρακτήρισε τη τελευταία ομιλία του στο Ευρωκοινοβούλιο ως μία “συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή” ωστόσο “έχει έρθει η ώρα να περάσει η σκυτάλη στη νέα γενεά”.

“Είκοσι χρόνια της ζωής μου φθάνουν στο τέλος τους. Και κοιτάω μπροστά και δεν μπορώ να μην σκέφτομαι: θα υπάρξουν άραγε ακόμη 20 χρόνια; Πολύ ενοχλητική σκέψη”, είπε ο χαρισματικός πολιτικός.

Η μικρή ποδοσφαιρική ομάδα που διοικεί από το 2012 ο κον Μπεντίτ συγκεντρώνει πρόσωπα από διαφορετικές γειτονιές, εθνικότητες και κοινωνικές ομάδες. Στα σχέδιά του όμως περιλαμβάνονται επίσης η συγγραφή βιβλίου για την εβραϊκή του ταυτότητα και το γύρισμα ενός ντοκιμαντέρ για το ποδόσφαιρο.

Μία από τις ηγετικές μορφές του Μάη του ’68, ο Κον Μπεντίτ απελάθηκε από τη Γαλλία για τον ρόλο του στο φοιτητικό κίνημα και δεν του επετράπη να επιστρέψει παρά δέκα χρόνια αργότερα. Έγινε μέλος των Γερμανών Πρασίνων και εξελέγη για πρώτη φορά στο Ευρωκοινοβούλιο το 1994. Με τη διπλή του υπηκοότητα και τη γλωσσομάθειά του, ο φεντεραλιστής Κον Μπεντίτ αποτέλεσε υπέρμαχο του σκοπού της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί δύο ολόκληρες δεκαετίες.

“Ήταν η ενσάρκωση της Ευρώπης”, όπως είχε πει ο συνάδελφος και φίλος του Ζοζέ Μποβέ.

Συχνές ήταν και οι παρεμβάσεις του για την Ελλάδα με αποκορύφωμα την είσοδο της χώρας στο μνημόνιο. Τότε χαρακτήρισε “σχεδόν αδύνατο” το σχέδιο της κυβέρνησης Παπανδρέου και αποκάλεσε τους Ευρωπαίους τρελούς που θέλουν να βγάλουν χρήματα σε βάρος της Ελλάδας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

«Πέσιμο» στην Ούρσουλα στις Βρυξέλλες – Της φώναζαν: «Είσαι εγκληματίας, έπρεπε να βρίσκεσαι στη Χάγη»

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr