ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ιταλία, Λαθρομετανάστες, Λιβύη, Μετανάστες, Πρόσφυγες, Συνθήκη Σένγκεν,


















































Ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος των Γερμανών - Ούτε ο πόλεμος, ούτε μία παγκόσμια κρίση
Ο Νίκος Δένδιας αποθεώθηκε στη Λευκωσία - Οι πολίτες φώναζαν «Δένδιας-Δένδιας»
Ο Βλαδίμηρος Κυριακίδης έχασε 20 κιλά μέσα σε πέντε μήνες - Πώς τα κατάφερε
Ινδία: Ξάπλωσε στη μέση του δρόμου και αρνήθηκε να σηκωθεί αν δεν την αγκαλιάσει διάσημος ηθοποιός
Ο Γιώργος Κιμούλης ζητά 700.000 ευρώ από Ζέτα Δούκα, Δώρα Χρυσικού και Νίκο Ψαρρά
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Νέες δομές για την φιλοξενία των μεταναστών αναζητά επειγόντως η Ιταλία. Με ειδική εγκύκλιό του ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο καλεί τους νομάρχες να εντοπίσουν άλλες 5.600 θέσεις για την διαμονή των «απελπισμένων της θάλασσας» που αποβιβάσθηκαν τις τελευταίες ημέρες στις ακτές της Κάτω Ιταλίας. Σύμφωνα με τις προβλέψεις του ιταλικού υπουργείου Εσωτερικών, φέτος πρόκειται να αποβιβαστούν συνολικά στην Ιταλία 200.000 μετανάστες, προερχόμενοι κυρίως από την υποσαχάρια Αφρική.
Στόχος της όλης πρωτοβουλίας, όπως αναφέρει ο Τύπος, είναι να μειωθεί η πίεση στις περιφέρειες της Καλαβρίας και της Σικελίας, όπου μεταφέρονται με τα πλοία του ιταλικού Λιμενικού και του Πολεμικού Ναυτικού σχεδόν όλοι οι διασωθέντες.
Στο μεταξύ, στο Ρήγιο της Καλαβρίας συνελήφθησαν δυο δουλέμποροι οι οποίοι φέρονται να ευθύνονται για το ναυάγιο της περασμένης Παρασκευής, κατά το οποίο έχασαν την ζωή τους τουλάχιστο 45 άνθρωποι.
Σε πολιτικό επίπεδο, η ιταλική κυβέρνηση, όπως υπογραμμίζουν οι αναλυτές, ζητά από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να επισπεύσει την έγκριση ειδικού σχεδίου για την συνεργασία και οικονομική στήριξη των χωρών της Αφρικής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση Ρέντσι έχει ζητήσει από την Κομισιόν να υπάρξει σαφής αναφορά σε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα και στους τρόπους εξεύρεσης των αναγκαίων χρηματικών πόρων, ει δυνατόν μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα.
Η Ιταλία, όπως διαρρέει, θεωρεί ότι πρέπει να υπογραφούν 11 συμφωνίες οικονομικής στήριξης των αφρικανικών χωρών, αρχής γενομένης από την Νιγηρία και την Σενεγάλη, και να ζητηθεί ως αντάλλαγμα, αποτελεσματικότερος έλεγχος των συνόρων τους.























































