Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κόβει κεφάλια αβέρτα η Σαουδική Αραβία – 94 αποκεφαλισμοί μέσα σε 5 μήνες

Κόβει κεφάλια αβέρτα η Σαουδική Αραβία – 94 αποκεφαλισμοί μέσα σε 5 μήνες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποκεφαλίζει αβέρτα θανατοποινίτες η Σαουδική Αραβία προσπαθώντας να σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ της.

Μόνο μέσα στους πρώτους 5 μήνες του 2016, το μεσαιωνικό θεοκρατικό βασίλειο αποκεφάλισε 94 ανθρώπους κι εάν συνεχίσει με τους ίδιους ρυθμούς θα “πιάσει” τους 100 στο εξάμηνο, ίσως και να τους ξεπεράσει.

Όπως καταγγέλλει η Διεθνής Αμνηστία, η Σαουδική Αραβία ολόκληρο το 2015 αποκεφάλισε 158 ανθρώπους, αριθμός που θεωρήθηκε πέρσι ρεκόρ.

Μάλιστα το 2015 η Σαουδική Αραβία κατέκτησε “επάξια” την τρίτη θέση παγκοσμίως σε αριθμό εκτελέσεων μετά τα Ιράν και Πακιστάν.

Οι 94 μέχρι στιγμής αποκεφαλισμοί που έχουν πραγματοποιηθεί είναι αριθμός μεγαλύτερος από τον αντίστοιχο περσινό, σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία.

Οι αποκεφαλισμοί στη Σαουδική Αραβία έχουν αυξηθεί κάθετα τα τελευταία δύο χρόνια, μετά την ανάληψη της βασιλείας από τον Σαλμάν.

“Είναι εντελώς ρουτίνα άνθρωποι να καταδικάζονται σε θάνατο μετά από άδικες δίκες”, δήλωσε ο αναπληρωτής διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας, Τζέιμς Λιντς (James Lynch).

Οι θανατοποινίτες συνήθως είναι καταδικασμένοι για φόνους ή για εμπορία ναρκωτικών, ωστόσο, στις αρχές Ιανουαρίου η Σαουδική Αραβία εκτέλεσε μέσα σε μια ημέρα 47 ανθρώπους κατηγορούμενους για τρομοκρατία.

Μεταξύ των 47 εκτελεσθέντων για πράξεις τρομοκρατίας ήταν και ο σιίτης θρησκευτικός ηγέτης, σεΐχης Νιμρ Αλ Νιμρ, γεγονός που προκάλεσε οργή στο σιιτικό Ισλάμ και ήταν η αιτία να διακοπούν οι διπλωματικές σχέσεις μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν.

Η θανατική ποινή εις βάρος του Νιμρ Αλ Νιμρ αποδόθηκε βασισμένη σε ομολογίες που αποσπάστηκαν ύστερα από βασανιστήρια.

Η Σαουδική Αραβία ισχυρίστηκε ότι μεταξύ των 47 τρομοκρατών που εκτέλεσε ήταν και μέλη της Αλ Κάιντα.

Ωστόσο, καλά ενημερωμένες πηγές αποκάλυψαν ότι ως τρομοκράτες εκτελέστηκαν εκείνη την ημέρα άνδρες που όταν είχαν συλληφθεί ήταν ανήλικοι αλλά και άτομα που έπασχαν από ψυχικές ασθένειες.

Μια πηγή μέσα από τις Αρχές ασφαλείας της Σαουδικής Αραβίας περιέγραψε την εκτέλεση των 47 τρομοκρατών ως εξής: “Ήταν σφαγή. Παντού υπήρχε αίμα και ανθρώπινα μέλη”.

Στη Σαουδική Αραβία ισχύει και εφαρμόζεται ο θρησκευτικός ισλαμικός νόμος της Σαρία, ο ίδιος ακριβώς που εφαρμόζει και το Ισλαμικό Κράτος και είναι ένας από τους λόγους που το θεωρούμε τρομοκρατική οργάνωση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Γερμανική Αμνηστία ζητά έρευνα για την απαγόρευση εισόδου στη χώρα του Γιάνη Βαρουφάκη

Οι γαλλικές Αρχές απέλασαν ιμάμη που υποστήριζε τους τζιχαντιστές – Το κήρυγμα μίσους

Σαουδική Αραβία: Αποκεφαλίζουν καταδικασμένους και τους σταυρώνουν σε δημόσια θέα

Αδιανόητο στα Τρίκαλα: 46χρονος αποκεφάλισε τον πατέρα του με αλυσοπρίονο

Στη Σαουδική Αραβία άνοιξε κάβα ποτών – «Όλοι γνωρίζουν ποιες πρεσβείες πωλούν ποτό… μερικές από αυτές βγάζουν πολύ χρήμα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr