Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νετανιάχου έστειλε σαφές μήνυμα για ειρήνη στους Παλαιστινίους

Ο Νετανιάχου έστειλε σαφές μήνυμα για ειρήνη στους Παλαιστινίους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο ενδεχόμενο να αναβιώσει μια αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία του 2002 αναφέρθηκε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Ο Νετανιάχου ωστόσο έκανε τις δηλώσεις του λίγα λεπτά αφότου ορκίστηκε νέος υπουργός Άμυνας ο υπερεθνικιστής Αβιγκντόρ Λίμπερμαν και ο συνασπισμός απέκτησε ζωτική υποστήριξη στη βουλή ενώ το “μήνυμα” είναι σαφές: Όποιος δεν θέλει ειρήνη δεν θα την έχει.

Οι δηλώσεις του Νετανιάχου αποτελούν επίσημη απάντηση σε ομιλία την περασμένη εβδομάδα του Αιγύπτιου προέδρου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ο οποίος υποσχέθηκε θερμότερες σχέσεις με το Ισραήλ εάν αυτό αποδεχθεί προσπάθειες για την επανάληψη των ειρηνευτικών συνομιλιών με τους Παλαιστίνους.

«Η αραβική ειρηνευτική πρωτοβουλία περιλαμβάνει θετικά στοιχεία τα οποία μπορούν να βοηθήσουν να επαναληφθούν οι εποικοδομητικές συνομιλίες με τους Παλαιστινίους», είπε ο Νετανιάχου. «Είμαστε πρόθυμοι να διαπραγματευτούμε με τις τροπολογίες των αραβικών κρατών της πρωτοβουλίας αυτής ώστε να αντανακλά (η πρωτοβουλία) τις δραματικές αλλαγές στην περιοχή από το 2002 αλλά και να διατηρεί τον συμφωνημένο στόχο των δύο κρατών για δύο λαούς», είπε.

Το αρχικό αραβικό σχέδιο παρείχε πλήρη αναγνώριση του Ισραήλ αλλά υπό την προϋπόθεση ότι θα παραχωρούσε όλα τα εδάφη που είχε κυριεύσει στον πόλεμο του 1967 και θα συμφωνούσε σε μια «δίκαια λύση» για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες. Το 2013, αφού οι όροι της πρωτοβουλίας τροποποιήθηκαν προς το ηπιότερο ώστε να συμπεριλαμβάνονται και πιθανές ανταλλαγές γης μεταξύ του Ισραήλ και των Παλαιστινίων, ο Νετανιάχου έδειξε πρόθυμος να την εξετάσει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το ελληνικό Κοινοβούλιο ενέκρινε την αγορά πυραυλικών συστημάτων από το Ισραήλ

Ανατ. Μεσόγειος: Η αμερικανική μετατόπιση, η αδυναμία της ΕΕ και η άνοδος των περιφερειακών ανταγωνισμών

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

EBU: Κανονικά στη Eurovision 2026 το Ισραήλ – Αποχωρούν Ολλανδία, Ιρλανδία, Ισπανία και Σλοβενία

Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο – Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr