Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Όχι” στο Brexit λέει η Μέρκελ

“Όχι” στο Brexit λέει η Μέρκελ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Άγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι θα ήθελε η Βρετανία να παραμείνει στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ απομένουν τρεις εβδομάδες προτού οι Βρετανοί προσέλθουν στις κάλπες για να αποφανθούν σχετικά με το μέλλον της χώρας τους στην ΕΕ.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης επισήμανε ότι εάν η Βρετανία επιλέξει να εγκαταλείψει την ΕΕ, δεν θα μπορεί να αποκομίσει τα οφέλη που θα προκύψουν από τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου που βρίσκεται υπό διαπραγμάτευση μεταξύ της ΕΕ και των ΗΠΑ και επιπλέον δεν θα απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα της ενιαίας ευρωπαϊκής αγοράς.

«Πρόκειται φυσικά για απόφαση των Βρετανών πολιτών το πώς θα ψηφίσουν. Εγώ προσωπικά εύχομαι η Βρετανία να παραμείνει μέρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης» τόνισε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου μετά τις συνομιλίες που είχε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ.

«Γιατί το εύχομαι αυτό;… Πιστεύω ότι όταν καθόμαστε μαζί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όλες οι πλευρές, μαζί και η Βρετανία, μπορούμε να διαχειριστούμε την διαφωνία της πιο αποτελεσματικά και καλύτερα και κάθε αποτέλεσμα είναι καλύτερο σε σύγκριση με όταν κάποιος το κάνει εκτός» της Ένωσης, τόνισε η ίδια.

Η Μέρκελ θέλει η ΕΕ να ολοκληρώσει φέτος τις διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ για τη Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου και Επενδύσεων (TTIP), οι υποστηρικτές της οποίας δηλώνουν ότι και οι δύο πλευρές θα αποκομίσουν κέρδη ύψους άνω των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: Αυτό είναι το νέο οικονομικό «όπλο» της απέναντι στην Ευρώπη

Απαγορεύτηκε η είσοδος στη Γαλλία του πρύτανη του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης – Ήταν γιατρός στη Γάζα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Γερμανία: Όποιος κλείνει τραπέζι σε εστιατόριο και δεν πάει πληρώνει

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr