Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νέα σφαλιάρα των ΗΠΑ στον Ερντογάν – “Δεν σε αφορά (πλέον) η Συρία”

Νέα σφαλιάρα των ΗΠΑ στον Ερντογάν – “Δεν σε αφορά (πλέον) η Συρία”
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέο κολοσσιαίο άδειασμα της Τουρκίας από τις ΗΠΑ. Οι Αμερικανοί είπαν στους Τούρκους πως ό,τι συμβαίνει στη Συρία δεν τους αφορά διότι δεν είναι εσωτερική τους υπόθεση αλλά εκτός των συνόρων τους.

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών δεν θα επιλέξει μεταξύ Τουρκίας και Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF), δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι.

Η δήλωση αυτή ήρθε ως απάντηση στην πρόταση του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσολγου, ο οποίος πρότεινε μια κοινή στρατιωτική επιχείριση στη βόρεια Συρία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, τουρκικών και αμερικανικών ειδικών δυνάμεων, εξαιρώντας όμως τους Κούρδους.

“Εάν ενώσουμε τις δυνάμεις μας, αυτοί [οι ΗΠΑ] έχουν τις δικές τους ειδικές δυνάμεις και εμείς έχουμε τις δικές μας ειδικές δυνάμεις”, δήλωσε ο Τσαβούσογλου.

Η Τουρκία φοβάται ότι οι κουρδικές δυνάμεις θα καταφέρουν με την προέλασή τους δυτικά του Ευφράτη να ενώσουν τα κουρδικά καντόνια της Εφρίν και της Κόμπανι στη βόρεια Συρία.

MAP_NORTH_ALEPPO

Ωστόσο, ο Κίρμπι απάντησε (σφαλιάρα στην Τουρκία) ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θα επιλέξουν μεταξύ της Τουρκίας ή των υπό κουρδική διοίκηση Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

“Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες των SDF, και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Δεν το βλέπω αυτό να αλλάζει καθώς είναι πολύ αποτελεσματικοί στο έδαφος ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος”, δήλωσε ο Κίρμπι.

“Έχουμε επίσης μια ισχυρή σχέση με την Τουρκία, και η Τουρκία -το έχω πει πολλές φορές- αυτό δεν είναι ένα εσωτερικό της θέμα. Είναι εκτός των συνόρων της”, είπε ο Κίρμπι και τους “έστειλε” κανονικά.

“Και εκτιμούμε την υποστήριξη που παρέχουν στη Συμμαχία. Θα συνεχίσουμε να αναζητούμε για τρόπους να υποστηρίξουμε αυτή τη συνεργασία και να προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τις κοινές μας προσπάθειες ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος”.

“…η μόνη επιλογή που έχει να γίνει είναι να συνεχίσουμε να πολεμάμε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος. Και αυτό απαιτεί μια πραγματική διεθνή συμμαχική προσπάθεια, και για αυτό προσπαθούμε. Αυτή είναι η επιλογή που ο καθένας έχει να κάνει, πώς να νικηθεί καλύτερα το Ισλαμικό Κράτος”.

Τόσο απλά οι Αμερικανοί έθαψαν τα νεο-οθωμανικά όνειρα του Ερντογάν. Η Συρία δεν σε αφορά, του είπαν, δεν είναι εσωτερική σου υπόθεση και… τέλος!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr