Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Πολωνία επιστρατεύει χιλιάδες εθελοντές ενάντια στη ρωσική απειλή

Η Πολωνία επιστρατεύει χιλιάδες εθελοντές ενάντια στη ρωσική απειλή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το ΝΑΤΟ αποφάσισε να συγκεντρώσει μεγάλες δυνάμεις στρατού κατά μήκος των συνόρων με τη Ρωσία. Τα επεισόδια στη Βαλτική μεταξύ ΝΑΤΟικών δυνάμεων και ρωσικών αεροσκαφών και πλοίων, αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινής ατζέντας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον και ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, κατηγορούν ευθέως το Κρεμλίνο για επεκτατικές βλέψεις και τοποθετούν τη Ρωσία στην ίδια λίστα με τους τζιχαντιστές, αναφορικά με τις απειλές που έχει να αντιμετωπίσει ο κόσμος.

Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, από ελληνικού εδάφους και με τον Έλληνα πρωθυπουργό δίπλα του να παρακολουθεί αμέτοχος, απειλεί ευθέως με αντίποινα τις ΗΠΑ, με αφορμή την κατασκευή αντιπυραυλικής μονάδας στη Ρουμανία. Σε όλα τα παραπάνω, προστίθεται μία ακόμη ανησυχητική είδηση, εξίσου σοβαρή. Η Πολωνία επιστρατεύει χιλιάδες εθελοντές, δημιουργώντας παραστρατιωτικές οργανώσεις, με σκοπό την αντιμετώπιση της ρωσικής απειλής.

Η πολωνική κυβέρνηση ξεκίνησε τη στελέχωση του τάγματος εθελοντών, ο αριθμός των οποίων θα φτάσει, σε πρώτη φάση, τους 35.000, όπως ανακοίνωσε ο Πολωνός υπουργός Άμυνας, Άντονι Ματσιερέβιτς. «Το πρώτο γκρουπ θα είναι έτοιμο το Σεπτέμβριο», δήλωσε ο Πολωνός υπουργός, μιλώντας στην πόλη Ostroda για τα σχέδια της κυβέρνησης. «Η απόφαση ελήφθη τον Απρίλιο και υλοποιείται δίχως χρονοτριβή», πρόσθεσε, δίνοντας με αυτόν τον τρόπο το στίγμα των προθέσεων της Βαρσοβίας για το μέλλον.

Σύμφωνα με το σχέδιο, κάθε μία από τις 16 επαρχίες της Πολωνίας θα πρέπει να σχηματίσει ένα ανάλογο στράτευμα, ώστε να αντιμετωπίσει τις συνέπειες ενός «υβριδικού πολέμου», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Άμυνας. Προτεραιότητα ωστόσο, έχουν οι ανατολικές επαρχίες και δη οι Podlachia, Lublin και Podkarpachie, οι οποίες βρίσκονται κοντά στα ρωσικά σύνορα και δέχονται τη μεγαλύτερη πίεση.

Η Πολωνία διαθέτει ήδη ένα παραστρατιωτικό σώμα, το οποίο αριθμεί 12.000 μέλη, κυρίως νεαρά άτομα, τα οποία λαμβάνουν αμιγώς στρατιωτική εκπαίδευση, συμμετέχοντας σε γυμνάσια του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Προελαύνει η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Κρεμλίνου

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι 150.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Ζελένσκι: Έχασε τις ελπίδες του για άμεση ένταξη στο ΝΑΤΟ – Μόνο μετά τη νίκη μας στον πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr