Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαυρίζουν τον Ρέντσι οι Ιταλοί στις δημοτικές εκλογές

Μαυρίζουν τον Ρέντσι οι Ιταλοί στις δημοτικές εκλογές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν φαίνεται να ευνοεί την κεντροαριστερά του Ματέο Ρέντσι ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών στην Ιταλία, όπως δείχνουν μέχρι στιγμής οι προβολές εκλογικού αποτελέσματος των μεγαλύτερων εταιριών δημοσκοπήσεων.

Στο Μιλάνο πρόκειται να αναμετρηθούν, στο δεύτερο γύρο, ο υποψήφιος της κεντροαριστεράς Μπέπε Σάλα με τον κεντροδεξιό Στέφανο Παρίζι. Η διαφορά τους, σύμφωνα με τις προβολές, είναι περίπου πέντε ποσοστιαίων μονάδων.

Στο Τορίνο διατηρεί, προς στιγμήν, μικρό προβάδισμα ο απερχόμενος κεντροαριστερός δήμαρχος Πιέρο Φασσίνο, έναντι της υποψήφιας των Πέντε Αστέρων, Κιάρα Απεντίνο.

Στην πόλη της Νάπολης περνά με άνεση στον δεύτερο γύρο ο απερχόμενος αριστερός δήμαρχος Λουίτζι Ντε Ματζίστρις, ενώ ακολουθεί – με διαφορά η οποία υπολογίζεται στις είκοσι ποσοστιαίες μονάδες – ο κεντροδεξιός Τζάνι Λετιέρι.

Στην Μπολόνια, ο επίσης απερχόμενος δήμαρχος Βιρτζίνιο Μέρολα, του Δημοκρατικού Κόμματος του πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, σύμφωνα με τις προβολές εκλογικού αποτελέσματος θα εξασφαλίσει τελικώς το 37,7% των ψήφων και στις 19 Ιουνίου θα διασταυρώσει το ξίφος του με την υποψήφια της Λέγκα Λουτσία Μποργκοντζόνι. Πολλοί αναλυτές, όμως, είχαν προχωρήσει στην πρόβλεψη ότι ο Μέρολα θα μπορούσε να επανεκλεγεί, χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες, ήδη από τον πρώτο γύρο.

Στη Ρώμη, τέλος, το όλο σκηνικό χαρακτηρίζεται από μεγαλύτερη αβεβαιότητα: θεωρείται σαφές ότι η μεγάλη νικήτρια της εκλογικής αυτής βραδιάς είναι η υποψήφια των Πέντε Αστέρων Βιρτζίνια Ράτζι, με περίπου το 37% των ψήφων. Σε ό,τι αφορά όμως τον έτερο υποψήφιο του δεύτερου γύρου, οι μέχρι τώρα προβολές δεν προσφέρουν μια σαφή απάντηση: ο κεντροαριστερός Ρομπέρτο Τζακέτι εκτιμάται ότι συγκεντρώνει το 22,1% των ψήφων, ενώ η ακροδεξιά Τζόρτζια Μελόνι, σύμφωνα με το δίκτυο La 7, έχει έως τώρα οριακό προβάδισμα, με το 22,8% των προτιμήσεων.

Για την διαμόρφωση μιας ξεκάθαρης εικόνας θα πρέπει, κατά συνέπεια, να ολοκληρωθεί πρώτα η επίσημη καταμέτρηση των ψήφων της Αιώνιας Πόλης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάπυρος Ερκολάνο: Ο Πλάτων πριν πεθάνει «είχε υψηλό πυρετό και τον ενοχλούσε η μουσική που έπαιζαν»

Τραμπ: Υπονοούμενα για πολιτική βία μετά τις εκλογές του 2024 αν δεν εκλεγεί

DW: H Ευρωπαϊκή Ένωση αγοράζει ακόμα ρωσικό αέριο και γεμίζει τα ταμεία του Πούτιν

Απαξιωτικός ο Μπάιντεν για τον Τραμπ: «Είμαι ένας ενήλικας που έχει αντίπαλό του ένα εξάχρονο παιδί»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr