Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Tούρκος υπουργός: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η καισαρική τομή

Tούρκος υπουργός: Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας η καισαρική τομή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καισαρική Τομή, Τουρκία,

Στη γραμμή του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος προτρέπει τις γυναίκες να κάνουν τρία παιδιά, κινείται και ο υπουργός Υγείας της χώρας, Ρετζέπ Ακντάγκ.

Ο συνονόματος του προέδρου της χώρας, υποστηρίζοντας όσα τόνισε ο Ερντογάν σχετικά με την «ατελή» ζωή μίας γυναίκας που δεν τεκνοποιεί, κατήγγειλε όσους γιατρούς υποβάλλουν τις γυναίκες σε καισαρική τομή.

«Αποτρέποντας τις έγκυες να έχουν φυσιολογική γέννα και αναγκάζοντάς τις να γεννήσουν με καισαρική τομή είναι έγκλημα κατά της ανθρωπότητας», δήλωσε ο Ακντάγκ σε συνέντευξή του στο δίκτυο NTV.

Ο υπουργός Υγείας επικαλούμενος τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, υποστήριξε ότι το 15% με 20% είναι ο μέσος όρος σε καισαρικές τομές ανά κράτος, ενώ στην Τουρκία το ποσοστό ξεπερνά το 50%.

Μάλιστα, τόνισε ότι σε ιδιωτικές κλινικές το ποσοστό φτάνει ακόμα και το 65% καθώς οι καισαρικές τομές αποφέρουν μεγαλύτερα κέρδη στα νοσοκομεία.

«Φυσικά, η καισαρική είναι αναπόφευκτη και απαραίτητη μερικές φορές, αλλά αν γίνεται χωρίς να υπάρχει ιατρική ανάγκη τότε είναι αθέμιτη πρακτική», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Υγείας.

Αναφερόμενος δε, στα αρνητικά σχόλια του Ερντογάν για την αντισύλληψη, ο Ακντάγκ δήλωσε πως «ο οικογενειακός προγραμματισμός και η αντισύλληψη είναι έννοιες ξεπερασμένες», ενώ χαρακτήρισε τον εκπρόσωπο της Ένωσης Ιατρών της χώρας «αδαή».

Ενθαρρύνοντας την αναπαραγωγή, ο υπουργός Υγείας έθεσε ως παράδειγμα την Κίνα, εξηγώντας πως κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ορίσει στις οικογένειες πόσα παιδιά θα αποκτήσουν, τη στιγμή που ο πληθυσμός της Τουρκίας, σύμφωνα με απογραφή, άγγιξε τα 78.741.053 το 2015.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

RND: Τουρκική «απόβαση» στα ελληνικά νησιά του Αιγαίου

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr