Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη στη Ρώμη Πορτογάλος πράκτορας που δούλευε για τους Ρώσους

Συνελήφθη στη Ρώμη Πορτογάλος πράκτορας που δούλευε για τους Ρώσους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στις 24 Μαΐου συνελήφθη στην Ιταλία ένας 57χρονος Πορτογάλος πράκτορας, ο Φρεντερίκο Καρβάλιο Ζίου (Frederico Carvalho Gil), είναι ο εικονιζόμενος στη φωτογραφία, με την κατηγορία ότι διέπραξε κατασκοπεία για λογαριασμό της Ρωσίας.

Ο Φρεντερίκο Καρβάλιο Ζίου πιάστηκε στα “πράσα” από τις ιταλικές Αρχές την ώρα που παρέδιδε απόρρητα έγγραφα σε Ρώσο πράκτορα στη Ρώμη.

Ο 57χρονος εκδόθηκε από την Ιταλία στην Πορτογαλία τη Δευτέρα, ωστόσο η υπόθεσή του έχει γίνει σίριαλ στα πορτογαλικά Μέσα, τα οποία ξεψαχνίζουν μέχρι και την προσωπική ζωή του “Πορτογάλου 007”, όπως τον αποκαλούν.

Το σκάνδαλο της κατασκοπίας υποβάθμισε με δηλώσεις του στο ρωσικό πρακτορείο TASS ο Πορτογάλος πρέσβης στη Μόσχα, Μάριο Γκοτζίνο τζι Μάτος (Mario Godinho de Matos), ο οποίος το χαρακτήρισε ένα ασήμαντο επεισόδιο στις διμερείς σχέσεις των δύο κρατών.

“Έμαθα για το περιστατικό από το TASS. Αυτό σημαίνει ότι το πρακτορείο ειδήσεων TASS κάνει καλά τη δουλειά του”, είπε ο Πορτογάλος πρέσβης και συνέχισε:

“Όλα τα απαραίτητα μέτρα έχουν ληφθεί. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το συμβάν συζητιέται ανοιχτά στον πορτογαλικό Τύπο. Η ιταλική πλευρά παρέδωσε τον ύποπτο Πορτογάλο στις πορτογαλικές Αρχές”.

“Θεωρούμε το περιστατικό ένα μικρό επεισόδιο, το οποίο σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επηρεάσει τις καλές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών μας. Έχουμε προγραμματίσει μια σειρά κοινών και διμερών εκδηλώσεων, μια διακρατική επιτροπή για τη συνεργασία θα συναντηθεί στη Λισαβόνα, στην Πορτογαλία, τον Ιούλιο”, είπε ο πρέσβης Μάριο Γκοτζίνο τζι Μάτος, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι “θα συνεχίσουμε να βελτιώνουμε τη συνεργασία μας”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Ζαχάροβα σε Μητσοτάκη: «Αξιολύπητο στην εθνική εορτή να υπενθυμίζουμε στην Αθήνα στοιχειώδη μαθήματα ιστορίας»

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr