Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ολάντ: «Αναμφίβολα τρομοκρατική ενέργεια» η διπλή δολοφονία

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η δολοφονία του υψηλόβαθμου αξιωματικού της γαλλικής αστυνομίας και της συντρόφου του στην περιοχή Ιβλίν, κοντά στο Παρίσι, είναι «αναμφίβολα τρομοκρατική ενέργεια» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, μετά από την έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

«Η Γαλλία αντιμετωπίζει μια τρομοκρατική απειλή πολύ μεγάλης σημασίας», κατά της οποίας «έχουμε κινητοποιήσει πολύ σημαντικά μέσα», τόνισε ο πρόεδρος της Γαλλίας.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ χαρακτήρισε «απεχθή τρομοκρατική ενέργεια» τη διπλή δολοφονία, προσθέτοντας ότι η γαλλική κυβέρνηση έχει κινητοποιηθεί πλήρως κατά της απειλής της τρομοκρατίας.

Για «τρομοκρατική ενέργεια» έκανε λόγο και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ, με δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό RTL. Πρόσθεσε πάντως πως «αυτήν τη στιγμή είναι δύσκολο να βγάλουμε συμπεράσματα, όποια και αν είναι αυτά» και πως «πρέπει να είμαστε επιφυλακτικοί».

Το περιστατικό συνέβη περί τις 21:00 (22:00 ώρα Ελλάδας) στη συνοικία Μανιανβίλ, στο Ιβλίν, δυτικά του κέντρου του Παρισιού.

Ένας 42χρονος αξιωματικός της αστυνομίας δολοφονήθηκε από έναν άνδρα που του κατάφερε πολλαπλά τραύματα με μαχαίρι μπροστά στο σπίτι του θύματος. Στη συνέχεια ο δράστης, που υποστήριξε πως ανήκει στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, οχυρώθηκε μέσα στο σπίτι του θύματος, όπου κατόπιν η σύντροφος του αστυνομικού βρέθηκε νεκρή.

Ο δράστης έπεσε νεκρός από πυρά μελών της μονάδας RAID των ειδικών δυνάμεων της γαλλικής αστυνομίας, που βρήκαν τον τρίχρονο γιο του ζευγαριού «σοκαρισμένο, αλλά σώο».

Την ευθύνη για την ενέργεια ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, μέσω μιας ανάρτησης του πρακτορείου ειδήσεων Άμακ, που πρόσκειται στους τζιχαντιστές, στον ιστότοπό του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr