Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γάλλος πρωθυπουργός: Θα σκοτωθούν και άλλοι αθώοι

Γάλλος πρωθυπουργός: Θα σκοτωθούν και άλλοι αθώοι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ώρα που η Γαλλία ξαναζεί το φόβο της τρομοκρατίας μετά τη φονική εισβολή του τζιχαντιστή Λαρόσι Αμπάλα σε κατοικία αστυνομικού, ο πρωθυπουργός της χώρας, Μανουέλ Βαλς, προειδοποιεί για νέες αιματηρές επιθέσεις στο μέλλον.

«Και άλλοι αθώοι θα χάσουν τη ζωή τους», δήλωσε ο Βαλς επισημαίνοντας πως η μάχη κατά της τρομοκρατίας θα διαρκέσει πολλά χρόνια.

«Αυτός ο πόλεμος θα κρατήσει μία γενιά», συμπλήρωσε μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

«Θα με κατηγορήσουν ότι προκαλώ μεγαλύτερο άγχος, αλλά η αλήθεια είναι αυτή», πρόσθεσε ο Βαλς, επαναλαμβάνοντας όσα είχε τονίσει μετά το μακελειό στο Παρίσι με τους 132 νεκρούς.

Αναφερόμενος στη δολοφονία του αστυνομικού Ζαν Μπατίστ Σαβέν και της συντρόφου του Τζέσικα Σνάιντερ στο διαμέρισμά τους στο Παρίσι από τον Λαρόσι Αμπάλα, ο Βαλς απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο λάθους, παρότι ο δολοφόνος ήταν γνωστός στις γαλλικές αρχές από το 2013.

«Δε θα επιτρέψω να γίνει λόγος για τα παραμικρό λάθος, ούτε για την απουσία κρίσης. Βέβαια, είναι πάντα μία αποτυχία όταν δύο δημόσιοι λειτουργοί δολοφονούνται», συμπλήρωσε ο Βαλς, την ώρα που τηρείτο ενός λεπτού σιγή στο γαλλικό υπουργείο Εσωτερικών.

«Αντιμετωπίζουμε μία παγκόσμια απειλή. Έχουμε έναν εσωτερικό εχθρό με αυτά τα άτομα που έχουν ριζοσπαστικοποιηθεί και μπορούν να λειτουργήσουν με ελάχιστα μέσα. Πρέπει να συνεχίσουμε το έργο μας, πρέπει να συνεχίσουμε να παρέχουμε όλα τα μέσα στην αστυνομία και τις υπηρεσίες πληροφοριών. Αλλά θα έχουμε και άλλες επιθέσεις γιατί αντιμετωπίζουμε μία τρομοκρατική οργάνωση που δραστηριοποιείται στη Συρία και το Ιράκ και προβάλλεται στις χώρες μας υπό διάφορες μορφές για να καλλιεργήσει φόβο και διχασμό», τόνισε ο πρωθυπουργός της Γαλλίας.

Μετά τη δολοφονία του αστυνομικού, οι γαλλικές αρχές βρίσκονται σε κατάσταση «συναγερμού» καθώς ανάλογες επιθέσεις δε μπορούν να αποκλειστούν, παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί.

Εξάλλου, η αντιτρομοκρατική αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να φτάσουν στη χώρα, αλλά και στο Βέλγιο τζιχαντιστές που έχουν εκπαιδευτεί στη Συρία ή το Ιράκ.

Η βελγική εφημερίδα La derniere Heure, μάλιστα, αναφέρει πως πριν περίπου δέκα ημέρες «έφυγαν από τη Συρία τζιχαντιστές χωρίς διαβατήριο με στόχο να φτάσουν στην Ευρώπη περνώντας από την Τουρκία και από την Ελλάδα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr