Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία: Τι προκάλεσε τον πνιγμό τουλάχιστον 11 παιδιών

Ρωσία: Τι προκάλεσε τον πνιγμό τουλάχιστον 11 παιδιών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Καιρός, Καταιγίδα, Παιδιά, Ρωσία,

Η τραγωδία χτύπησε τη Ρωσία.

Τουλάχιστον 11 παιδιά πνίγηκαν και τρία ακόμα αγνοούνται στα νερά της λίμνης Σιαμόζερο της ρωσική βορειοανατολικής επαρχίας της Καρέλια, όταν τα πλεούμενα στα οποία βρίσκονταν για βόλτα ανατράπηκαν από ισχυρή καταιγίδα η οποία ξαφνικά ξέσπασε στο σημείο.

Νεκρός όμως ανασύρθηκε και ένας ενήλικος ο οποίος φέρεται να είναι ένας εκ των συνοδών

Επρόκειτο για γκρουπ 50 περίπου ατόμων, στην πλειονότητά τους παιδιά ηλικίας 12 έως 15 ετών, που έφτασαν από τη Μόσχα μαζί με ενήλικους συνοδούς και στο πλαίσιο καλοκαιρινής εκδρομής.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο της ρωσικής πρωτεύουσας, Σεργέι Σομπιάνιν, ο οποίος επιβεβαίωσε τον αριθμό των θυμάτων, το τραγικό συμβάν έγινε το βράδυ του Σαββάτου όταν οι συνοδοί τους αποφάσισαν να παρακάμψουν τη σχετική απαγόρευση και να υποκύψουν στις πιέσεις των νεαρών παιδιών για μια βόλτα στη λίμνη βάζοντας τα παιδιά σε δυο βάρκες και σε ένα κανό και ενώ ήταν ήδη γνωστό πως στο σημείο αναμένεται ραγδαία επιδείνωση του καιρού.

Συνελήφθη ένα άτομο

Όπως μετέδωσε το Ria Novosti, η καταιγίδα αναποδογύρισε τις τρεις λέμβους με αποτέλεσμα όλα τα άτομα να σκορπίσουν στα νερά της λίμνης ενώ τις Αρχές ειδοποίησε ένα κορίτσι μόλις 12 ετών που κατάφερε να φτάσει σώο στην ακτή.

Στο σημείο κατέφθασαν από τη Μόσχα ισχυρές δυνάμεις διάσωσης με ελικόπτερα αλλά και βατραχανθρώπους που μέχρι και αυτή τη στιγμή επιχειρούν στο σημείο προκειμένου να εντοπίσουν τους μαθητές που εξακολουθούν να αγνοούνται, αλλά και ιατρικό κλιμάκιο και ψυχολόγοι για να παράσχουν βοήθεια και στήριξη σε εκείνα που σώθηκαν ωστόσο βρίσκονται σε κατάσταση σοκ.

Για το δυστύχημα ήδη συνελήφθη ένα άτομο που φέρεται ως αρχηγός της ομάδας και ο οποίος ενέκρινε τη μοιραία βαρκάδα και ενώ, σύμφωνα με πρώην τοπικό αξιωματούχο της περιοχής Καρέλια, επί σειρά ημερών υπήρχαν επανειλημμένες προειδοποιήσεις για την συγκεκριμένη καταιγίδα ακολουθούμενες από σαφή απαγόρευση για «βόλτα» στη λίμνη.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Πόλεμος» ΕΕ–Ρωσίας στο διαδίκτυο – Ομάδες χάκερ ελεγχόμενες από τη Μόσχα

Προελαύνει η Ρωσία σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας του Κρεμλίνου

Οι Γάλλοι υπολογίζουν ότι 150.000 Ρώσοι έχουν σκοτωθεί στην Ουκρανία

Τι καιρό θα κάνει τις επόμενες μέρες μέχρι και το Πάσχα

Ρωσία: Αναχαιτίσαμε 6 ουκρανικές επιθέσεις με αμερικανικούς ATACMS στην Κριμαία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr