Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χάμοντ: Αμετάκλητη μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση

Χάμοντ: Αμετάκλητη μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια έξοδος της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν «αμετάκλητη», προειδοποίησε ο υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ, αναγνωρίζοντας ότι το αποτέλεσμα της “μάχης του δημοψηφίσματος” θα κριθεί οριακά.

«Πρόκειται για μια αμετάκλητη απόφαση. Αν αποφασίσουν την αποχώρηση (από την Ευρωπαϊκή Ένωση) δεν θα υπάρξει επιστροφή.

Η Βρετανία δεν θα μπορεί ποτέ ξανά να επανενταχθεί στην ΕΕ αργότερα παρά μόνο υπό όρους που θα ήταν απαράδεκτοι», όπως είναι για παράδειγμα η υποχρέωσή της να ενταχθεί στην ευρωζώνη και στη Ζώνη Σένγκεν, εξήγησε ο Χάμοντ κατά την άφιξή του στη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών των χωρών-μελών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

Ο Χάμοντ επανέλαβε το μήνυμα που στέλνει συνεχώς τους τελευταίους μήνες ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον.

«Είναι πασιφανές ότι το συμφέρον της Βρετανίας είναι να παραμείνει μέλος της ΕΕ», είπε.

Σκληρό παζάρι για τις απαιτήσεις της Βρετανίας από την ΕΕ

Ο Βρετανός υπουργός πρόσθεσε ότι θα υπενθυμίσει στους Ευρωπαίους ομολόγους του ότι το Λονδίνο «αναμένει τη γρήγορη και πλήρη εφαρμογή» των μεταρρυθμίσεων που έχουν συμφωνηθεί, εφόσον η Βρετανία παραμείνει μέλος της ΕΕ.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν-Μαρκ Ερό επισήμανε ότι «όλα τα βλέματα της Ευρώπης είναι στραμμένα στον βρετανικό λαό» καθώς πλησιάζει το δημοψήφισμα της Πέμπτης.

«Η επιλογή που θα κάνει ο βρετανικός λαός θα είναι σημαντική για τον ίδιο αλλά και για την Ευρώπη. Καλώ τους Βρετανούς, τη στιγμή που θα επιλέγουν, να έχουν στο μυαλό τους αυτή τη μεγάλη, ιστορική πρόκληση».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: H ΕΕ να είναι έτοιμη σε περίπτωση που δεχτεί επίθεση ευρωπαϊκό έδαφος

Το Ιράν εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους κατά της στρατιωτικής βάσης Ντιέγκο Γκαρσία

Η Βρετανία έδωσε «πράσινο φως» στις ΗΠΑ για χρήση βάσεων σε επιχειρήσεις για τα Στενά του Ορμούζ

Σκωτία: Δύο συλλήψεις για απόπειρα εισβολής σε ναύσταθμο με πυρηνικά υποβρύχια

Βρετανοί κρατούμενοι στο Ιράν χρησιμοποιούνται ως «ανθρώπινες ασπίδες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr