Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εξορίστηκε ο Τάταρος Τούρκος ηγέτης από την Κριμαία

Εξορίστηκε ο Τάταρος Τούρκος ηγέτης από την Κριμαία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε μια προσπάθεια να εδραιώσει τη ρωσική κυριαρχία στην Κριμαία και να περιορίσει τους εθνικιστές ηγέτες των Τούρκων (Τατάρων) της χερσονήσου, οι οποίοι στη μεγάλη τους πλειοψηφία στηρίζουν το καθεστώς του Κιέβου αλλά και συμμετέχουν σε ναζιστικές οργανώσεις, η Μόσχα απαγόρευσε για πέντε χρόνια την πρόσβαση ενός ηγέτη των Τατάρων της Κριμαίας, του Μουσταφά Τζεμίλεφ, στο έδαφος της χερσονήσου. Στην ουσία τον εξόρισε…

Συνοριακοί φρουροί επέδωσαν σήμερα στον κ. Τζεμίλεφ έγγραφο με το οποίο του απαγορεύεται η είσοδος στη Ρωσική Ομοσπονδία ως τις 19 Απριλίου 2019. Ο Τάταρος ηγέτης αναχώρησε το πρωί από την Κριμαία για το Κίεβο.

Οι Τάταροι – Τούρκοι, μουσουλμανική τουρκογενής μειονότητα της Κριμαίας, τάχθηκαν τον Μάρτιο εναντίον της ένωσης της χερσονήσου με τη Ρωσία.

Το πρωί της Δευτέρας, περίπου 30 άνδρες με στολές παραλλαγής μετέβησαν στη Μετζλίς, την αντιπροσωπευτική συνέλευση των Τατάρων της Κριμαίας στη Συμφερούπολη, για να υποστείλουν την ουκρανική σημαία που κυμάτιζε εκεί από τις 19 Απριλίου έπειτα από αίτημα του Τζεμίλεφ.

Σε μια χειρονομία υπέρ της μειονότητας αυτής, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε ένα διάταγμα για την αποκατάσταση των Τατάρων της Κριμαίας ως λαού που είχε καταπιεσθεί από τον Στάλιν.

Οι Τάταροι, οι οποίοι αποτελούν περίπου το 12% του πληθυσμού της Κριμαίας, μποϊκόταραν ευρέως το δημοψήφισμα της 16ης Μαρτίου.

Η κοινότητα αυτή αντιμετωπίζει με δυσπιστία τη Μόσχα από τότε που ο Ιωσήφ Στάλιν (που κατηγορούσε τους Τατάρους ότι είχαν συνεργασθεί με τους Γερμανούς) είχε διατάξει στα τέλη του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου τη μαζική απέλασή τους από την Κριμαία προς την κεντρική Ασία. Δεν τους επετράπη να επιστρέψουν στην Κριμαία παρά μετά την περεστρόικα, στο τέλος της σοβιετικής εποχής.

Ωστόσο, στα γεγονότα που ταλανίζουν τους τελευταίους μήνες την Ουκρανία, οι Τάταροι Τούρκοι έχουν συμμαχήσει με το καθεστώς του Κιέβου, είναι εχθρικοί απέναντι σε Ρωσόφωνους και Ελληνόφωνους Ορθόδοξους της Κριμαίας και δεν διστάζουν να φωτογραφίζονται χαιρετώντας ναζιστικά (“αρχαιοελληνικά” όπως λέει και η Χρυσή Αυγή).

tataroi-nazi1-630x400

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ρωσία «άκουσε» Γερμανούς αξιωματικούς να συζητάνε πώς θα της επιτεθούν με πυραύλους Taurus

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η πολύτιμη περιοχή του Πούτιν που αποτελεί τον στόχο του Κιέβου για το 2024

Κριμαία: Οι Ρώσοι κατέρριψαν 26 ουκρανικά drones μέσα σε 2 ώρες

Η Ρωσία λέει ότι απέτρεψε ουκρανική επίθεση με στόχο τη Γέφυρα της Κριμαίας

Το Κίεβο έπληξε γέφυρα που συνδέει την Κριμαία με την ηπειρωτική Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr