Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Γιατί είστε εδώ;» ρώτησε ο Γιούνκερ τους ευρωβουλευτές του UKIP

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Γιατί είστε εδώ;», ήταν η ερώτηση που έκανε ο πρόεδρος της Κομισιόν Γιούνκερ στους ευρωβουλευτές του ευρωσκεπτικιστικού βρετανικού κόμματος UKIP, που δίνουν το παρών στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου, η οποία συζητά τις επιπτώσεις που θα έχει στην Ε.Ε. το Brexit.

«Πρέπει να σεβαστούμε τη δημοκρατία της Βρετανίας και τον τρόπο που εξέφρασε την άποψή της», είπε ο Γιούνκερ και καταχειροκροτήθηκε από τους ευρωβουλευτές του UKIP.

Σχολιάζοντας την ενέργειά τους αυτή, τόνισε: «Αυτή είναι η τελευταία φορά που χειροκροτείτε εδώ και σε έναν βαθμό είμαι πραγματικά έκπληκτος που είστε εδώ. Παλεύετε για την έξοδο. Ο βρετανικός λαός ψήφιση για την έξοδο. Γιατί είστε εδώ;».

Εξάλλου, σημείωσε ότι δεν θα ζητήσει συγγνώμη για το γεγονός ότι είναι λυπημένος με το αποτέλεσμα του βρετανικού δημοψηφίσματος. «Δεν είμαι ρομπότ, δεν είμαι ένας γκρίζος γραφειοκράτης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Η Βρετανία να εξηγήσει άμεσα τι θέλει”

Ο πρόεδρος της Κομισιόν κάλεσε τη Βρετανία να εξηγήσει άμεσα τι θέλει από την Ε.Ε. στο πλαίσιο της νέας τους σχέσης και επανέλαβε ότι έχει ζητήσει από του επιτρόπους τους να μην έχουν προκαταρκτικές συνομιλίες με Βρετανούς αξιωματούχους, μέχρι το Λονδίνο να μπει στον διετή μηχανισμό για την έξοδο από την Ε.Ε..

Ο Γιούνκερ μιλούσε από ένα έδρανο δίπλα σε αυτό που κάθεται ο επικεφαλής του UKIP Νάιτζελ Φάρατζ. Νωρίτερα, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, ο Φάρατζ προσέγγισε τον πρόεδρο της Κομισιόν και οι δυο τους είχαν σύντομη συνομιλία σε χαλαρό ύφος. Όταν ο Βρετανός πολιτικός έστρεψε την πλάτη του να φύγει ο Γιούνκερ του έδωσε ένα πεταχτό φιλί στο μάγουλο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βρετανία: Επιστρέφει στα καθήκοντά του ο βασιλιάς Κάρολος – Η κατάσταση της υγείας του

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Στο Ευρωδικαστήριο η Ελλάδα για καθυστερήσεις πληρωμών από τα νοσοκομεία – Πλήρης διάλυση

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr