Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαγορεύει στους υπαλλήλους του ο Mr Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Τι απαγορεύει στους υπαλλήλους του ο Mr Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ,

Το Facebook έχει εδώ και καιρό κατηγορηθεί για τον σεξιστικό εργασιακό του χώρο και για την αυταρχικότητα με την οποία το διευθύνει ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ. Με σιδερένια πυγμή λένε οι εργαζόμενοι.

Ο πρώην διευθυντής μάρκετινγκ Antonio Garcia Martinez, ο οποίος απολύθηκε πριν από δυο χρόνια παρομοιάζει το χώρο εργασίας σαν λατρευτικό ναό πιστών οπαδών στην Κορέα με απόλυτο θεό και μοναδικό αντικείμενο λατρείας τον Ζούκενμπεργκ.

Aπαγορεύονται κοντές φούστες και τα γατάκια στα γυναικεία προφίλ

Η εργασία στο κοινωνικό δίκτυο για τις γυναίκες έχει πολύ αυστηρούς κανόνες. Υπάρχει ενδυματολογικός κώδικας, τον οποίο εκφωνεί ο εκάστοτε διευθυντής- διαχειριστής ανθρώπινου δυναμικού στην εναρκτήρια ομιλία του προς νέους εργαζομένους.

Οι γυναίκες δεν πρέπει να φορούν ρούχα που αποσπούν την προσοχή και να διασπούν τους άντρες συναδέλφους τους. Τι σημαίνει αυτό; Όχι κοντές φούστες κατ΄αρχήν. Για το ενδυματολογικό κώδικα των ανδρών οι οδηγίες είναι σαφώς λιγότερες έως ανύπαρκτες. Για να τηρείται η τάξη υπάρχει μια εσωτερική αστυνομία, η οποία επιτηρεί για την τήρηση των κανόνων και όλα όσα πράττει το προσωπικό.

Πολλοί λένε ότι το εργασιακό περιβάλλον του facebook μοιάζει με το Mad Men στα πρώτα επεισόδια, όπου θεωρούσαν τις γυναίκες ποντικάκια. Ο Μαρτίνεζ θυμάται την συνέντευξή του πριν πάει στο Facebook όταν του είπαν: «Κοιτάξτε, δεν είμαστε εδώ για να κάνουμε σεξ γύρω-γύρω. Είσαι στο Facebook τώρα και έχουμε πολλά να κάνουμε».

Γίνονται πολλές συζητήσεις σχετικά με τα ρούχα, λένε οι εργαζόμενοι, και ποιά από αυτά θεωρούνται έξαλλα για το χώρο εργασίας. Ας πούμε τα σορτς δεν επιτρέπονται. Όπως δεν επιτρέπονται και οι φωτογραφίες προφίλ με γατάκια. Η λέξη pussy θεωρείται αυστηρώς ακατάλληλη και γεμάτη υπονοούμενα. Η οδηγία που έστειλαν στις εργαζόμενες ήταν πολύ σαφής: «Αλλαγή PUSSY photos Τώρα!»

Η εργασία ως λατρεία υποβάλλει στους εργαζόμενους να αντιμετωπίζουν την πρόσλήψή τους όπως οι Χριστιανοί την βάπτισή τους, μια μέρα με μεσσιανικό ζήλο αληθινών πιστών. Είναι σαν δεύτερα γενέθλια.

Αντιθέτως η ημέρα που αφήνουν το Facebook θεωρείται «θάνατος» τους. «Η δουλειά μας δεν τελειώνει ποτέ», «το κάνετε γρηγορότερα», ενώ τα γραφεία λέγονται το Ενυδρείο λόγω των γυάλινων τοίχων. Όλες οι κινήσεις των υπαλλήλων είναι ορατές και φανερές. Η αίθουσα συνεδριάσεων Sandberg έχει βαπτιστεί «Μόνο καλές ειδήσεις», προφανώς γιατί είναι το μόνο που θέλουν να ακούνε.

Μαζί με την εμμονή προς το απόρρητο, την τραπεζαρία στην οποία τρώνε όλα τους τα γεύματα σε καθορισμένο χρόνο, τον θυμό του Ζούκερμπεργκ όταν πιστεύει ότι ΄χουν διαρρεύσει λεπτομέρειες σχετικά με ένα καινούργιο προϊόν υπάρχουν χαρακτηριστικά της εταιρείας που άπτονται της σφαίρας του «Ηθικού». Κάθε λάθος θεωρείται προδοσία προς την ομάδα, ενώ όταν κάποιος συγχωρεθεί, η ιστορία του μοιάζει με την παραβολή του Ασώτου.

Ο Μαρτίνεζ ισχυρίζεται ότι ο Ζούκενμπεργκ παίρνει αποφάσεις που επηρεάζουν 1,6 δισεκατομμύρια χρήστες του Facebook χωρίς να έχει προηγηθεί ώριμη σκέψη. Και ότι όταν παίρνει απόφαση όπως το 2011 που κήρυξε πόλεμο κατά του Google Plus, είναι αμείλικτος.

Στελέχη που έχουν φύγει τον παρομοιάζουν με Ρωμαίο εκατόνταρχο που δεν ανέχεται καμία αντίρρηση και αντίπαλο. Το περιβάλλον στο facebook δεν είναι καθόλου ειδυλλιακό. Σε αντίθεση με τα ηλιοβασιλέματα και τα γατάκια στους τοίχους των χρηστών

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Έπεσαν» Facebook, Instagram και WhatsApp

Έπεσαν Facebook, Messenger και Instagram – Τι λέει η Meta

Facebook: Μόνο με PIN θα επιτρέπεται η είσοδος στο Messenger – Τι είναι και πώς λειτουργεί

Ο Ζούκερμπεργκ προετοιμάζεται για το τέλος του κόσμου – Το υπερπολυτελές συγκρότημα στη Χαβάη με το υπόγειο καταφύγιο των 5.000 τ.μ.!

Βασικοί κανόνες Facebook – Συνιστώνται ιδιαιτέρως σε κάγκουρες, πέφτουλες και χωριάτες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr