Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ομπάμα: Η Ρωσία δεν σέβεται τη συμφωνία της Γενεύης

Ομπάμα: Η Ρωσία δεν σέβεται τη συμφωνία της Γενεύης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δριμεία επίθεση sτη Ρωσία για τη στάση που τηρεί μεσούσης της ουκρανικής κρίσης εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, στην πρώτη του δημόσια δήλωση για το ζήτημα μετά τη συμφωνία της Γενεύης.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Τόκιο, ο Ομπάμα αναφέρθηκε στη στάση των Ρώσων
οι οποίοι -όπως είπε- «μέχρι στιγμής δεν σέβονται ούτε το πνεύμα ούτε το γράμμα της συμφωνίας της Γενεύης», ενώ απείλησε με νέες κυρώσεις.

«Συνεχίζουμε να βλέπουμε κακόβουλους ενόπλους να καταλαμβάνουν κτίρια, να παρενοχλούν τον κόσμο που δεν συμφωνεί με αυτούς, να αποσταθεροποιούν την περιοχή και δεν είδαμε τη Ρωσία να παρέμβει για να τους αποθαρρύνει» υπογράμμισε ο πρόεδρος των ΗΠΑ και πρόσθεσε ότι αν η Ρωσία συνεχίσει κατ’ αυτόν τον τρόπο, θα υπάρξουν «συνέπειες και νέες κυρώσεις» των ΗΠΑ σε βάρος της, ενώ τόνισε ότι τα κατασταλτικά μέτρα που ήδη εφαρμόζονται έχουν «αντίκτυπο στη ρωσική οικονομία».

Ωστόσο, ο πρόεδρος Ομπάμα δεν όρισε ημερομηνία μετά την οποία πιθανόν να αποφασιστούν νέες κυρώσεις.

«Αντίθετα, είδαμε την ουκρανική κυβέρνηση να λαμβάνει συγκεκριμένα μέτρα, να υιοθετεί νόμο για χορήγηση αμνηστίας και να προσφέρει ένα ευρύ φάσμα μεταρρυθμίσεων σύμφωνα με το Σύνταγμα, οι οποίες συνάδουν με τις συνομιλίες της Γενεύης», πρόσθεσε επαναλαμβάνοντας ότι δεν θα υπάρξει «στρατιωτική λύση στο πρόβλημα στην Ουκρανία».

Σημειώνεται ότι πρόκειται για τις πρώτες δημόσιες δηλώσεις Ομπάμα έπειτα από την υπογραφή της συμβιβαστικής συμφωνίας της Γενεύης για την Ουκρανία, πριν από μία εβδομάδα, η οποία προβλέπει κυρίως τον αφοπλισμό των παράνομων ένοπλων ομάδων, τόσο φιλοδυτικών στο Κίεβο όσο και φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική χώρα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Μας εμπαίζουν; Η Μεγάλη Βρετανία εισάγει ρωσικό πετρέλαιο

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr