Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

“Δεν πτοούμαστε από τις τουρκικές προκλήσεις”

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Κύπρος θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα τα οποία απορρέουν από το διεθνές δίκαιο της θάλασσας και η προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας ουδόλως επηρεάζει τον προγραμματισμό της Λευκωσίας για εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων στην ΑΟΖ της χώρας μας, δήλωσε ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος, με αφορμή το επεισόδιο παρενόχλησης από την Άγκυρα ερευνητικού σκάφους της εταιρείας TOTAL.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι «οι λεκτικές προκλήσεις της Άγκυρας ουδόλως επηρεάζουν την άσκηση των δικών μας κυριαρχικών δικαιωμάτων. Η Κυπριακή Δημοκρατία, με σταθερή αυτοπεποίθηση που της δίνει το διεθνές δίκαιο, θα συνεχίσει τις προσπάθειες εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων εντός της ΑΟΖ της».

Πρόσθεσε ότι τα γεγονότα που αφορούν το ερευνητικό πλοίο είναι αυτά τα οποία ο ίδιος ανέφερε και σημείωσε ότι «το τουρκικό πλοίο βρισκόταν 16,5 ναυτικά μίλια μακριά από το ερευνητικό και ως εκ τούτου δεν έχει γίνει καταδίωξη του, όπως ισχυρίζονται οι Τούρκοι».

Ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι το ερευνητικό πλοίο απέπλευσε από το λιμάνι της Λάρνακας με νοτιοδυτική κατεύθυνση για διενέργεια σεισμογραφικών ερευνών εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, βάσει αδείας που του είχε δοθεί από την αρμόδια Αρχή της Δημοκρατίας.

Συνέχισε λέγοντας ότι την 1η Φεβρουαρίου κατά τις 9.45 το βράδυ, τουρκικό πολεμικό πλοίο επικοινώνησε μέσω ασυρμάτου με το ερευνητικό πλοίο και του ανέφερε ότι κινείται δήθεν σε τουρκική περιοχή, ζητώντας του να αποχωρήσει.

Το ερευνητικό πλοίο συνέχισε κανονικά την πορεία του προς την περιοχή για πραγματοποίηση της σεισμογραφικής έρευνας και οι εργασίες του διεξάγονται κανονικά, κατέληξε ο κ. Παπαδόπουλος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Θεόδωρος Γκότσης: Η Κύπρος «δεν αναγνωρίζει την μονομερώς ανακηρυχθείσα ανεξαρτησία» του Κοσόβου

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Το κατοχικό ψευδοκράτος των αποσχιστών στην Κύπρο πανηγυρίζει με τα «κατορθώματα» της Ντόρας Μπακογιάννη και της ΝΔ

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr