ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κι όμως! Οι Τούρκοι απείλησαν τις ΗΠΑ με πόλεμο – Τι δήλωσε ο Γιλντιρίμ

Κι όμως! Οι Τούρκοι απείλησαν τις ΗΠΑ με πόλεμο – Τι δήλωσε ο Γιλντιρίμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

“Τύραννο Ερντογάν”, αποκαλεί σε ανάρτησή της η βρετανική Express τον Τούρκο Πρόεδρο. Η βρετανική εφημερίδα σημειώνει ότι η “Τουρκία μπήκε από μόνη της σε ένα μονοπάτι πολέμου με την Αμερική καθώς ο τύραννος Ερντογάν επιχειρεί να επιβεβαιώσει τη σιδηρά γροθιά του στη χώρα μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα”.

Σε μια ριψοκίνδυνη επίθεσή του στις ΗΠΑ, ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι η χώρα του θεωρεί τον εαυτό της σε εμπόλεμη κατάσταση με οποιαδήποτε χώρα στέκεται στο πλευρό του ιμάμη Φετουλάχ Γκιουλέν.

Η μόνη χώρα που ασχολείται με τον Φετουλάχ Γκιουλέν είναι οι ΗΠΑ, που του έχουν παράσχει πολιτικό άσυλο και μένει στην Πενσιλβάνια.

“Όποια χώρα προστατεύει τον Φετουλάχ Γκιουλέν θα είναι εχθρός της Τουρκίας”, είπε ο Γιλντιρίμ.

Ο Φετουλάχ Γκιουλέν, που ήταν κάποτε ο πνευματικός πατέρας και καθοδηγητής του ημίτρελου σουλτάνου της Άγκυρας, ζει στις ΗΠΑ ενώ ο Ερντογάν από το 2013 τον θεωρεί θανάσιμο εχθρό του και τον κατηγορεί ότι έχει “στήσει” ένα “παράλληλο κράτος” μέσα στην Τουρκία.

Ο Γκιουλέν και οι οπαδοί του κατηγορούνται από τους ισλαμιστές του Ερντογάν για το πραξικόπημα “παρωδία” της Παρασκευής, με τον Γκιουλέν να διαψεύδει οποιαδήποτε εμπλοκή του και να το καταδικάζει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κύπρος επιλέγει ισραηλινά άρματα μάχης για να αντιμετωπίσει την τουρκική απειλή

Ο Νικόλας Φαραντούρης στη Ζάμπια – Συνάντησε Έλληνες και Ελληνορθόδοξους: «Μία δυναμική ελληνική κοινότητα συνεχίζει να δημιουργεί και να εκπροσωπεί την πατρίδα»

Το Ισραήλ καταγγέλλει την Τουρκία ότι κατέχει παράνομα το 36% της Κύπρου, το 5% της Συρίας και 2.000 τ.χλμ. στο Ιράκ

Ιράν: Κλειστά τα Στενά του Ορμούζ όσο οι ΗΠΑ δεν αποδέχονται τους όρους μας – Νέες απειλές Τραμπ

Η στρατηγική των πανεπιστημίων του Κατάρ: Ο ιδεολογικός πόλεμος εξασθενεί την αμερικανική ισχύ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr