Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρωτοφανές πογκρόμ αντιφρονούντων στην Τουρκία – “Εκκαθαρίζουμε τον ιό”!

Πρωτοφανές πογκρόμ αντιφρονούντων στην Τουρκία – “Εκκαθαρίζουμε τον ιό”!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνέχιση της εκκαθάρισης του “ιού”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, από όλους τους κρατικούς θεσμούς προανήγγειλε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα στη χώρα.

Ο Τούρκος πρόεδρος αναφερόταν για άλλη μια φορά εμμέσως στον ορκισμένο αντίπαλό του, “μετριοπαθή” ισλαμιστή ιμάμη Γκιουλέν, που διαμένει στις ΗΠΑ, αλλά πλέον οι πάντες γνωρίζουν ότι αυτό είναι μια πρόφαση για να “καθαρίσει” το κράτος από όλους τους αντιφρονούντες, από όποιον πολιτικό ή ιδεολογικό χώρο κι εάν προέρχονται.

Σε ομιλία του στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια της κηδείας του αδελφού ενός από τους συμβούλους του -που έχασε τη ζωή του κατά τα επεισόδια της απόπειρας πραξικοπήματος-, ο ημίτρελος “σουλτάνος” έκανε λόγο για μια τρομοκρατική ομάδα, που καθοδηγείται, όπως υποστήριξε από τον Γκιουλέν, η οποία κατατροπώθηκε από τη λαϊκή βούληση.

Ως “λαϊκή βούληση” εννοεί τις συμμορίες των τζιχαντιστών που βγήκαν στους δρόμους της Τουρκίας για να τον υπερασπιστούν.

Πρόσθεσε ότι μέλη της ομάδας του Γκιουλέν, που, όπως ανέφερε έχουν καταστρέψει τις ένοπλες δυνάμεις, συλλαμβάνονται σε όλες τις βαθμίδες του στρατού.

Η επιχείρηση αποπομπής και δικαστικής δίωξης που έχει ξεκινήσει στην Τουρκία στους χώρους της δικαιοσύνης και των ενόπλων δυνάμεων θα συνεχιστεί, όχι μόνο στους δύο αυτούς χώρους, αλλά «σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες» είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Καθώς μιλούσε, το πλήθος άρχισε να φωνάζει «θέλουμε εκτελέσεις», με τον Τούρκο πρόεδρο να απαντά ότι «στις δημοκρατίες δεν μπορούν να παραβλέπονται τα αιτήματα του λαού, ο οποίος έχει αυτό το δικαίωμα. Τα αιτήματα αυτά συζητούνται και αποφασίζονται στους προβλεπόμενους από το σύνταγμα θεσμούς».

Ωστόσο, ο κ. Ερντογάν πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε εκδικητές. Πρέπει να κινούμαστε με σκέψη και σωστή αξιολόγηση».

Ο Ερντογάν είπε ακόμη πως τα τουρκικά υπουργεία Δικαιοσύνης και Εξωτερικών θα απευθυνθούν γραπτώς στις Ηνωμένες Πολιτείες και σε άλλες δυτικές κυβερνήσεις για να απαιτήσουν την επιστροφή των υποστηρικτών του Γκιουλέν.

Τέλος, επανέλαβε την έκκλησή του προς τους οπαδούς του κόμματος, να κατεβαίνουν στους δρόμους και τις πλατείες «για μια εβδομάδα ακόμα».

Δηλαδή, για μια εβδομάδα ακόμα οι δρόμοι της Τουρκίας θα “κρατούνται” από τους τζιχαντιστές.

Για να καταλάβετε τι ακριβώς συμβαίνει στην Τουρκία, διαβάστε εδώ: Πρωτοφανές κύμα τρομοκρατίας στην Τουρκία – Όποιος διαφωνεί τον αναλαμβάνει ο όχλος!

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr