Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ποιοι αξιωματούχοι και στρατιωτικοί θα έπαιρναν υπουργεία μετά την πτώση Ερντογάν

Ποιοι αξιωματούχοι και στρατιωτικοί θα έπαιρναν υπουργεία μετά την πτώση Ερντογάν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η λίστα με ονόματα που βρέθηκε στην τσέπη σακακιού ενός εκ των συνταγματαρχών που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος βασίζεται το επιχείρημα πολλών ότι η επιχείρηση ανατροπής του Ερντογάν ήταν προσχεδιασμένη.

Σύμφωνα με το δίκτυο Middle East Eye, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα σε αποκλειστικότητα, λίστα με δεκάδες ονομάτων αξιωματούχων και στρατιωτικών, οι πραξικοπηματίες είχαν ήδη ετοιμάσει την κυβέρνησή τους.

Όπως αναφέρει το δίκτυο, αξιωματικοί του τουρκικού στρατού επρόκειτο να αναλάβουν σημαντικές θέσεις αν τελικά οδηγείτο στην επιτυχία το πραξικόπημα.

Πολλά τα ονόματα

Ανάμεσα στα «πόστα» που επρόκειτο να αναλάβουν ήταν αυτό του υφυπουργού Οικονομικών, του γενικού διευθυντή των τουρκικών αερογραμμών, του διοικητή των δύο αεροδρομίων της Κωνσταντινούπολης, του διευθυντή του τουρκικού τηλεοπτικού σταθμού TRT και του πρακτορείου ειδήσεων Anadolu, του δημαρχείου της Άγκυρας, του επικεφαλής της αστυνομίας και του υπουργού Εσωτερικών.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η πλειονότητα των ονομάτων είχε επιλεγεί από τα στρώματα της αεροπορικής υπηρεσίας της χώρας και της χωροφυλακής.

Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγεται και του Μικαήλ Γκουλού, ο οποίος ήταν στρατιωτικός ακόλουθος της τουρκικής πρεσβείας στο Κουβέιτ και συνελήφθη στο αεροδρόμιο Νταμάν της Σαουδικής Αραβίας την Κυριακή, έπειτα από αίτημα της Άγκυρας και αναμένεται να εκδοθεί σύντομα.

Την ίδια ώρα, στη λίστα συμπεριλαμβάνεται και το όνομα του συνταγματάρχη Σερτζάν Γκουρτζάν, η κόρη του οποίου μέσω Twitter υπερασπίστηκε την αθωότητα του πατέρα της και τόνισε πως το 2009 είχε στοχοποιηθεί από υποστηρικτές του Φετουλάχ Γκιουλέν πρώην ιεροκήρυκα και εχθρό του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αλλάζει ο αρμόδιος υφυπουργός του τουρκικού ΥΠΕΞ για τα ελληνοτουρκικά – Τι ετοιμάζουν οι Τούρκοι;

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr