Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πώς έστησε την παγίδα θανάτου ο 18χρονος μακελάρης του Μονάχου

Πώς έστησε την παγίδα θανάτου ο 18χρονος μακελάρης του Μονάχου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βαυαρία, Γερμανία, Μόναχο, Τρομοκρατία,

Δεκάδες κεριά και μπουκέτα λουλούδια βρίσκονται στην είσοδο του εμπορικού κέντρου στο Μόναχο, όπου ο 18χρονος μακελάρης, ο γερμανο-Ιρανός Νταβίντ Αλί Σόνμπολι, έσπειρε το θάνατο μέσα σε κατάσταση δολοφονικού αμόκ για τους συνομίληκούς του.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, ο δράστης και αυτόχειρας, ένας μοναχικός νέος, χωρίς πολιτικά κίνητρα, θύμα bullying στο παρελθόν και με ψυχικά προβλήματα, είχε προμελετήσει την πράξη του: έχοντας κάνει πειρατεία στον λογαριασμό του Facebook ενός κοριτσιού, είχε προσελκύσει στο εστιατόριο McDonald’s του εμπορικού κέντρου συνομηλίκους του διαφημίζοντας προσφορές. Στο σακίδιό του βρέθηκαν 300 σφαίρες, πράγμα που σημαίνει ότι υπολόγιζε να σκοτώσει πολύ μεγαλύτερο αριθμό ανθρώπων.

Εννέα άνθρωποι έπεσαν νεκροί από τις σφαίρες του περιστρόφου του. Οι επτά ήταν έφηβοι. άλλοι 27 τραυματίσθηκαν σοβαρά και 10 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πηγή των γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν στο εσωτερικό του εστιατορίου McDonald’s, ενώ ένας πέμπτος σκοτώθηκε στον εξωτερικό του χώρο. Το νεαρότερο θύμα ήταν 13 ετών. Τα υπόλοιπα, μέχρι 21 ετών, εκτός της 45χρονης γυναίκας.

Ο 18χρονος Ελληνας Χουσεΐν Νταϊτσίκ

Ο 18χρονος Ελληνας Χουσεΐν Νταϊτσίκ από τη Θράκη βρισκόταν στο Μόναχο με τη αδελφή του. Πυροβολήθηκε δύο φορές έξω από το McDonald’s και σύμφωνα με μαρτυρίες έσπρωξε μακριά την αδελφή του, όταν ο ένοπλος άνοιξε πυρ. Μαθαίνοντας την είδηση, ο πατέρας του υπέστη έμφραγμα και νοσηλεύεται.

Το πρώτο θύμα που κατονομάσθηκε είναι ο 21χρονος Ζαμπέρτζα Ντίτζαμαντ από το Κόσοβο. Ο πατέρας του εμφανίσθηκε σήμερα στον τόπο της σφαγής κρατώντας ένα μπουκέτο λουλούδια και τη φωτογραφία του γιου του. Προηγουμένως είχε γράψει στο Facebook έγραψε: «Με μεγάλη θλίψη θέλω να σας πληροφορήσω ότι ο γιος μου Ζαμπέρτζα Ντίτζαμαντ, 21, σκοτώθηκε χθες στο Μόναχο».

Από το Κόσοβο κατάγονταν και άλλα δύο θύματα: η Αρμέλα Σεγκάσι, 14 ετών, που σκοτώθηκε μαζί με τη συνομήλική της Σαμπίνα Σούλατζ. Ο αδελφός της Αρμέλα είχε σημάνει συναγερμό στο Facebook για τον εντοπισμό της. Μέσω του Facebook λίγες ώρες αργότερα ο Αρμπνορ επιβεβαίωνε ότι η αδελφή του περιλαμβάνεται στα θύματα.

Σεβντά Νταγκ, Τζαν Λεϊλά και Σελτζούκ Κιλίς είναι τα ονόματα των τριών νεαρών Τούρκων που σκοτώθηκαν στο Μόναχο. Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε τις ταυτότητές τους , αλλά δεν δόθηκαν περισσότερες πληροφορίες για τα τρία νεαρά θύματα.

Φίλοι συγκεντρώθηκαν με δάκρυα στα μάτια σήμερα στο εμπορικό κέντρο για να θρηνήσουν τον θάνατο του Τζουλιάνο Κόλμαν, του 18χρονου Γερμανού. «Ενας παλιός μου φίλος σκοτώθηκε. Ημασταν συμμαθητές, ήταν στο έτος μου. Παίζαμε πάντα ποδόσφαιρο, ζούσε δίπλα στο σπίτι μου. Τον είχα δει την περασμένη εβδομάδα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Γερμανία: Απαγορεύει στον Γιάνη Βαρουφάκη την είσοδο και κάθε πολιτική δραστηριότητα στη χώρα

Γερμανία: Στο στόχαστρο ξανά η τρομοκρατία της RAF

DW: Γιατί (δεν) είχε δίκιο ο Σόιμπλε για την Ελλάδα

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr