Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

12χρονος παντρεύτηκε 10χρονη στην Αίγυπτο (φωτο)

12χρονος παντρεύτηκε 10χρονη στην Αίγυπτο (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας ακόμα παράνομος γάμος ανηλίκων, μεταξύ ενός 12χρονου αγοριού κι ενός 10χρονου κοριτσιού, τελέστηκε στο χωριό Αλ Μασάρα του Δέλτα του Νείλου στην Αίγυπτο.

O 12χρονος γαμπρός ονομάζεται Φαρές και η 10χρονη νύφη Νάνσυ.

Οι οικογένειες των νεόνυμφων ανήλικων έκαναν και γαμήλιο γλέντι για να γιορτάσουν τον παράνομο γάμο των παιδιών τους.

child_wedding

Όπως μεταδίδει η ιστοσελίδα AlBawaba, υπήρχαν τραγουδιστές, χορεύτριες της κοιλιάς, ενώ φωτογραφίες των νεόνυμφων από το γλέντι αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο κι έγιναν viral.

0 35χρονος πατέρας του αγοριού δήλωσε σε Αιγύπτιους δημοσιογράφους, ότι αποφάσισε να τον παντρέψει σε αυτή την ηλικία γιατί ήταν… ανυπόμονος να τον δει γαμπρό και να το γλεντήσει.

Η 10χρονη νύφη εμφανίστηκε με κόκκινο νυφικό, αντί για το παραδοσιακό λευκό, διότι επειδή ο γάμος είναι παράνομος σύμφωνα με τους αιγυπτιακούς νόμους ήθελαν να αποφύγουν τα μπλεξίματα με την Αστυνομία.

Η Αίγυπτος έχει νομοθετήσει από το 2008 ότι οι γάμοι είναι νόμιμοι μόνο άνω των 18 ετών κι αυτό ισχύει και για τα δύο φύλα.

Ωστόσο, αν κι ο νόμος δεν επιτρέπει γάμους κάτω των 18, δεν προβλέπει ποινές για τους ανήλικους γάμους παρά μόνο δεν τους αναγνωρίζει.

Οι γάμοι σε παιδική ηλικία συνηθίζονται σε πολλές περιοχές της Αιγύπτου, αφού τα τοπικά έθιμα θέλουν οι γάμοι να γίνονται όσο το δυνατόν πιο νωρίς και τα ζευγάρια να γεννάνε πολλά παιδιά.

Πολλές οικογένειες, που έχουν τελέσει γάμους ανήλικων, αναγκάζονται να περιμένουν μέχρι τα παιδιά τους να ενηλικιωθούν για να δηλώσουν τον γάμο στις Αρχές.

Το ίδιο ισχύει και για παιδιά που τυχόν έχουν προκύψει από ανήλικους γονείς, τα οποία μέχρι να δηλωθεί ο γάμος των γονέων τους δεν έχουν καμία πρόσβαση στο δημόσιο σύστημα υγείας και στα δημόσια σχολεία.

Το Εθνικό Συμβούλιο για τη Μητρότητα και την Παιδική Ηλικία, που είναι κρατικός οργανισμός, έχει χαρακτηρίσει τους γάμους παιδιών ως “δολοφονία της παιδικότητας”.

“Τέτοιοι γάμοι πάνε την Αίγυπτο πίσω στις εποχές της άγνοιας και της οπισθοδρομικότητας”, δήλωσε η πρόεδρος του Συμβουλίου, Μάγια Μουρσί, και πρόσθεσε: “Ζητήθηκε από το τοπικό γραφείο του Συμβουλίου στην περιοχή να αναλάβει δράση κατά των οικογενειών των δύο παιδιών”.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ζήτησαν να μηνυθούν οι οικογένειες για παιδική κακοποίηση.

Αλλά και η Νταρ Αλ Ιφτά, η ύπατη θρησκευτική Αρχή της Αιγύπτου, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του κράτους να καταβάλλουν περισσότερες προσπάθειες για να σταματήσουν οι γάμοι μεταξύ των ανηλίκων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν αφού συνάντησε τον τζιχαντιστή Χανίγιε μετά είδε και τον Αιγύπτιο ΥΠΕΞ

Γάζα: Στο Κάιρο ο επικεφαλής της CIA για τις διαπραγματεύσεις για εκεχειρία

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών του Ισραήλ στο Κατάρ για συνάντηση με θέμα την απελευθέρωση ομήρων

Φωνή της Αμερικής: 400% αύξηση των παράτυπων μεταναστών που φτάνουν στην Ελλάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr