Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κλιμάκωση της έντασης με Ιαπωνία, Νότια Κορέα, ΗΠΑ

Κλιμάκωση της έντασης με Ιαπωνία, Νότια Κορέα, ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ιαπωνία, Κίνα, Νότια Κορέα, Ταϊβάν,

Αεροσκάφη της πολεμικής της αεροπορίας έστειλε η Κίνα για επιτήρηση της νέας ζώνης εναερίου ελέγχου την οποία κήρυξε πάνω από τη Θάλασσα της Ανατολικής Κίνας, σύμφωνα με τα κινεζικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Η ευρεία ζώνη, η οποία κηρύχθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, καλύπτει εδάφη τα οποία διεκδικούν η Κίνα, η Ιαπωνία, η Ταϊβάν και η Νότια Κορέα.

Το Πεκίνο δήλωσε ότι όλα τα αεροπλάνα τα οποία εισέρχονται στη ζώνη θα πρέπει να υποβάλλουν σχέδια πτήσης και να δέχονται αναγνώριση από τις κινεζικές αρχές, αλλιώς θα αντιμετωπίζουν «έκτακτα αμυντικά μέτρα» από πλευράς Κίνας.

Ήδη, ωστόσο, τις τελευταίες ημέρες, Ιαπωνία, Νότια Κορέα και ΗΠΑ έχουν αμφισβητήσει εμπράκτως την κήρυξη της ζώνης, με πτήσεις πολεμικών τους αεροσκαφών στην περιοχή.

Ο εκπρόσωπος της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας, σμήναρχος Σεν Τζινκέ ανέφερε, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Κίνας, Xinhua, ότι τα πολεμικά αεροσκάφη διεξήγαγαν περιπολίες ρουτίνας ως «αμυντικό μέτρο κατά τις κοινώς εφαρμοζόμενες σε διεθνές επίπεδο πρακτικές».

Πρόσθεσε δε ότι η πολεμική αεροπορία της χώρας θα βρίσκεται σε συναγερμό και θα λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την προάσπιση της εθνικής ασφάλειας.

Στην εκδοχή του άρθρου του Xinhua στα κινεζικά, ο σμήναρχος ανέφερε ότι τα αεροσκάφη «θα ενδυναμώσουν την παρακολούθηση των στόχων εντός της ζώνης αεράμυνας και θα πράξουν το καθήκον τους».

Εντός της ζώνης βρίσκεται και ο εναέριος χώρος επάνω από τα διαμφισβητούμενης κυριαρχίας νησιά Σενκάκου – Ντιαογού, τα οποία διεκδικούνται από την Ιαπωνία, η οποία τα κατέχει, την Κίνα, αλλά και την Ταϊβάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τζον Ακουιλίνο: Η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν μέχρι το 2027

Κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Ιράν και Κίνας στον βόρειο Ινδικό ωκεανό

Η Κίνα ανακάλυψε το μεγαλύτερο κοίτασμα πετρελαίου στον κόσμο

Η Κίνα θα στείλει ανθρώπους στη Σελήνη

Πότε και γιατί ο Πούτιν θα ξεκινούσε πυρηνικό πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr